Last news in Fakti

29 Април, 2020 06:41 2 153 6

Удължиха карантината в шивашката фабрика в Плевен

  • карантина-
  • фабрика-
  • плевен-
  • коронавирус

Чакат се резултатите от още проби

Удължиха карантината в шивашката фабрика в Плевен - 1
Снимка: БГНЕС

В Плевен удължават карантината в шивашката фабрика „Мизия“ с още 14 дни, съобщи Българското национално радио. В един от цеховете беше регистрирано огнище на коронавирус. Продължават изследванията с PCR тестове.

Регионалната здравна инспекция наложи първоначално карантина на един от цеховете, а ръководството спря работата на фирмата, в която работят 920 работници и служители.

"Удължихме с още 14 дни карантината. Фактически от откриването на случаите до някъде между 13 и 15 май, ще стане около един месец. Направихме сериозно проучване, първо целия цех и на прицелни групи от другите, общо към 160, от които около 30% са положителни, грубо казано, от тези, които бяха изследвани. От последните 12 нямаме още резултати, там предполагам, че ще са по-малко, тъй като те нямат съществена връзка все пак. И оттук нататък ще се гледа състоянието на хората, на целия състав, и ако се наложи, ще правим допълнителни изследвания“, заяви д-р Атанас Гарев, директор на РЗИ.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нова

    10 0 Отговор
    То село Буковлък сигурно цялото е пламнало от избирателите, които се прибраха, ама траят, както за София къде са най големите огнища~махалите.
  • 2 NikNay

    8 2 Отговор
    Сега става много лесно да убиеш на някой неудобен конкурент бизнеса - обявява се карантина и се затваря фирмата. Елементарно но гениално , нали . . .
  • 3 Никой

    5 3 Отговор
    NikNay, а дали пък не му се спасява бизнеса на този "някой"? Болните и карантинираните работници ще получават суми по болнични листи. Останалите по схемата 60/40. Кой ли ще купува костюми към момента? -само храни и лекарства е стокооборота. А, и кой ли е Христофор Дочев? - ДС агент и общински съветник в Плевен.

    Коментиран от #4

  • 4 NikNay

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Никой":

    Не знам може и да си прав . Но аз не говорех за определена фирма а по принцип. То ще си проличи накрая. Но все пак си мисля , че карантината е удобен инструмент да се убие някакъв бизнес без да можеш ефективно да се защити .

    Коментиран от #5

  • 5 Никой

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "NikNay":

    NikNay, мое мнение е, че карантината спасява "бизнеси". Бяха усвоени милиони по ОП (иновации, откриване на нови раб. места и др.) Няма как да уволняваш, понеже си писал едни бизнес планове. И оп - форсмажор! А в балансите къде е т.н. неразпределена печалба? статия> Държавна сигурност - "гръбнакът" на работодателите
  • 6 Мъро

    1 0 Отговор
    До никой.... Не съм съгласен с теб! Не спасява, напротив! Що пенсионен фонд и още кои ли не се ограбват... Даваш пример с 60/40 но знаеш ли, че от подадени десетки хиляди фирми, ще получат едва няколко стотин! Избирателно, разбира се! Точно определени фирми и лица се закриват за цял живот, за да може"приближени" след тази смешна"китайска кашлица" да продължат започнатото.... Със здраве!