Last news in Fakti

20 Ноември, 2020 17:46 3 133 22

80% от тестваните в Кюстендил се оказват положителни

  • тест-
  • коронавирус

Двете COVID отделения разполагат с 90 легла, от които 80 са заети

80% от тестваните в Кюстендил се оказват положителни - 1
Снимка: Shutterstock

Близо около 80% от тестваните за коронавирус в Кюстендил се оказват положителни. През спешно приемното отделение на болницата на денонощие минават над 130 пациенти със симптоми. Това обяви главният лекар на районната болница д-р Александър Величков.

Двете COVID отделения в болницата разполагат с 90 легла, от които вече са заети 80, допълни той.

Ситуацията с COVID епидемията в града и района ескалира за часове, заяви д-р Величков. Причините са най-вече неспазване на разпоредените противоепидемични мерки.

"Средно между 10 и 15 човека се приемат на ден, т.е., изправени сме пред една изключително тежка ситуация, с върховни усилия на и без това малкия персонал на болницата да може да се справим в настоящата ситуация", каза той.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Програмист

    27 22 Отговор
    Никaквa вaкcинa нямa дa ви cпacи! От втори октомври тръгна 5 джи мрежата в България във всички областни градове и по магистралата София –Пловдив. Тази високо честотна система унищожава аурата ви и прави имунната ви защита на парцал, като организмът ви става податлив на вируси все едно е ''като гол охлюв''. Вече е късно да протестирате, а можеше по време на тия протести 5 месеца да протестирате за нещо умно като спирането на 5 джи, но вече е късно. Виваком я пусна, скоро и другите ще пуснат! Ковид апокалипсиса у нас също започна оттогава.Всички сте в жесток 5 джи капан на силните на деня и не може да направите нищо вече..а това е само началото...

    Коментиран от #6, #14

  • 2 Утре

    13 4 Отговор
    100 % ще станат !
  • 3 Тези там

    4 11 Отговор
    са македонци.
  • 4 Ха сега

    17 0 Отговор
    Този пост е нереален, ако наистина бяха 80% би следвало да бъде затворен градът. Затворен ли е? НЕ! Ха сега си отговорете, къде е истината?.
  • 5 Мангъристан

    3 17 Отговор
    ВСЕ ОЩЕ ЧЕТА КОМЕНТАРИ ОТ ТИПА НА "ЗА КАКВО СЛУЖИ МАСКАТА - МАНГЪРОВ КАЗВА ЧЕ НЕ ПРЕДПАЗВА ОТ ВИРУСА" . . . ЕПА ЗЕМЕТО ГО ТОЗ МАНГЪРОВ У ДОМА БЕ

    Коментиран от #11

  • 6 инженер

    19 7 Отговор

    До коментар #1 от "Програмист":

    Моля пий си хапчетата и спри да се занимаваш с програмиране, очевидно нищо не разбираш.
  • 7 Как така?

    5 7 Отговор
    Мангъра не каза ли, че след като 70 процента се разболеят и, всичко ще отмине? Да ти кажа Мангър-не! Защо? Защото тези заразени, са хора със симптоми а не всички хора! Означава, че 80 процента от хората със симптоми са с коронавирус, но тези които нямат симптоми, не се тестват! Хапиш?

    Коментиран от #13, #16, #18

  • 8 Гладният китаец

    9 4 Отговор
    На българина трудно ще му уври главата че със сигурност всички сме с или сме изкарали ковида ма пуста жълта преса
  • 9 Просто

    14 2 Отговор
    Управляващите лъжат за размера на проблема. Всичко е тотално трагично. Тестове не се правя и то умишлено. Заразените са в пъти повече. Болните са оставени, ако го преживеят, преживеят. Ако се усложнят и случайно имат късмета изобщо да стигнат до медицинска помощ може и да бъдат тествани и да влезнат в бройките на статистиката с ковид. Инак са просто починали.
    Общата смъртност от всичко за 44 седмица е 30% повече отколко е била през последните 5 години за тази седмица това са 600 човека повече. За 45 седмица е 40% по-голяма т.е са починали с 1000 човека в повече спрямо предходните 5 години. А някои обясняват как лъжели и надували болните. Лъжат, но не като надуват, а като изкуствено намаляват чрез целенасочено не тестване.
    Честит законен геноцид на всички мерки не са необходими нали.

    Коментиран от #17, #20

  • 10 БГ МАФИЯ В МС

    12 1 Отговор
    ГЕРБЕРСКО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ. такива хора, нямат място в системата на здравеопазване, независимо какво ще ни струва това. Системата от грешки е изградена от компромиси:“Значи втори ден съм в болницата, да, от днес съм що годе по-добре, но как минава деня. В 9 часа влизат две сестри екипирани от до, за 1 час се слагат системи, антибиотици и всичко каквото трябва, защото следващото обличане на двете сестри е в 13-13.30 часа. Дотогава всеки да се спасява, защото никой не влиза, а не дай си боже като днес на жената до мен и сложиха система на бавна капка за да тече от 9 до 13, за да не влизат да се обличат пак.
    Та днес доведоха още една жена излязла от ритъм с пулс 175. Влезе при нас в стаята в 10. Пуснаха я на монитор и сложиха система в 13 часа и така до 19.20 жената седя вързана без да дойде никой. Задача ми дадоха да следя монитора, че съм до нея, все пак те ще се облекат в 21 часа за дойдат да ни видят.
    В 19 часа системата свърши и машината пищи, излизам и чукам на вратата някой да се покаже и да кажа. Излизат две сестри, нямат табела, че да спомена и имената им и им казвам машината пищи, а едната ми вика: ами изключи МАШИНАТА ОТ КОПЧЕТО. Викам моля, аз от къде да знам кое копче, а й жената си маха лепенките от монитора иска да стане вече е сумати време на легло, разгеле едната сестра се прекара да се облече пак и да влезе , а и ме пита тя няма ли подлога ( кой щеше да я сложи и махне, като никой не влиза).Та часа е 20.30 същата болна отива до тоалетната Д
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ТЕСТ

    5 3 Отговор
    СУТРИН ОБЕТ И ВЕЧЕР ТЕСТ ИНАЧЕ ОТ ТЕСТА НЯМА СМИСЪЛ ЗАЩОТО МИНУТА СЛЕД ТЕСТА МОЖЕ ДА СЕ ЗАРАЗИТЕ И ПОСЛЕ ТЕСТА ВИ ПОКАЗВА ОТРИЦАТЕЛЕН И ВИЕ СЕ КЕФИТЕ И ЗАРАЗЯВАТЕ ПОДТРЕД ВСЕКИ С ЛЪЖАТА КОРОНАВИРУС ,ЗА ГЛУПЦИТЕ ТЕСТ НА ВСЕКИ ЕДИН ЧАС ЯЗЪК ЗА БОТЕВ И ЛЕВСКИ ЧЕ СЕ БОРИХА ЗА СВОБОДАТА КОЯТО ВИ Я ОТНЕХА ВАШИТЕ БЪЛГАРИТЕ !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Просто и тебе мрдам

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Просто":

    И майчината ти МРДАМ!ХАПИШ!?!?!?
  • 21 Мортадела

    7 5 Отговор
    България в момента е като Бразилия в състояние на неконтролируемо разпространение на вируса. Благодарете на ковидиотите, 'протестиращите', правителство което се прави че не разбира че основната мярка е дистанция а не маските та маските, и отворените развъдници на вируса като училища, кафенета, барове, ресторанти и дискотеки. През лятото лумпените 'протестираха' да няма мерки, загрижени родители 'протестираха' да не се затварят училища, уплашени 'бизнесмени' протестираха да не се затварят заведенията .... Ами сега получавате точно това което поръчахте, а невинни лекари и учители мрат като мухи. Епопея на ЗАбравените.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.