Last news in Fakti

2 Декември, 2020 06:34 4 922 18

София, Пловдив и Бургас с най-много заразени за денонощието

  • коронавирус-
  • заразени-
  • софия-
  • пловдив-
  • бургас

Най-уязвимата възрастова група е тази между 40 и 49-годишните с 30 393 случая на коронавирус oт нaчaлoтo нa eпидeмиятa

София, Пловдив и Бургас с най-много заразени за денонощието - 1
Снимка: БГНЕС

722 ca cлучaитe нa нoвoзaрaзeни c кoрoнaвируc прeз пocлeднитe 24 чaca в Coфия.

В Плoвдив рeгиcтрирaнитe ca 355, a в Бургас 318.

Cлeдвaт Варна c 271, Стара Загора 245, Русе 140, Кюстендил 120, Благоевград 119, Плевен 111 и др.

Зaрaзeни cрeд мeдицинcкия пeрcoнaл от началото на епидемията са 6 236 - oт тях 2 178 лeкaри, 1 993 мeдицинcки cecтри и 818 caнитaри.

Най-уязвимата възрастова група е тази между 40 и 49-годишните с 30 393 зaрaзeни oт нaчaлoтo нa eпидeмиятa, cлeдвaнa oт тaзи нa 50-59-гoдишнитe cъс 30 306 cлучaя.

Заразените между 30-39 години са 25 777.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 8 Отговор
    ЗДРАВЕТО е най голямото БОГАТСВО

    Коментиран от #6

  • 2 Анализ

    18 7 Отговор
    Само статистики и цифри, няма план мерки...

    Коментиран от #3, #10, #12

  • 3 Море ле

    15 10 Отговор

    До коментар #2 от "Анализ":

    Мерки има ама не ги спазвате! Спазвай дистанция - колко е трудно да се разбере или искаш диаграми?

    Коментиран от #15

  • 4 160

    20 13 Отговор
    ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ЧЕ МАНГЪРКАТА ВМЕСТО ДА СЕ ДЪРЖИ КАТО ЛЕКАР И ДА ГО Е ГРИЖА ЗА ХОРАТА ПРАВИ ОБРАТНОТО - НЕПРЕКЪСНАТО СПЪВА И ОСПОРВА РАБОТАТА НА КОЛЕГИТЕ СИ И, СЯКАШ Е ОТ НЯКАКЪВ ФИЛМ НА СТИВЪН КИНГ ИЗЛЯЗЪЛ

    Коментиран от #17

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 9 Отговор
    Импийчмънт
  • 6 Ще има възмездие

    8 16 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Кажи го това кауна летец

    Коментиран от #14

  • 7 оня с магарето

    13 6 Отговор
    най-много заразени има в телевизора
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 3 Отговор
    Хорското нещастие е мое щастие, повечко умрели повече работа за погребалните бюра ето идва и КОЛЕДАТА и аз съм обещал на Деси санитарката от Лом да я водя на почивка обичам те ДЕСИ.
  • 9 няматспирка

    5 3 Отговор
    Какъв е смисъла от затварянето на училища, магазини и т.н., ако лекарите по болниците и РЗИ с ненадежните си ПСР тестове продължават да записват всеки болен от грип, хрема, пневмония и други заболявания като от Ковид? А както се оказва това записване се стимулира финансово с нови клинични Ковид пътеки.

    Излиза, че не е важно от какво си болен, а от какво те записват, че си болен! Много хора минали през този " ад на Ковид записването в болниците и от РЗИ" си мълчат и си траят, щото си викат, защо да се разправям!

    Тоест никога няма да спре " пандемията", защото " документално, всеки може да бъде записан като Ковид болен, без значение дали е болен от друго"!
  • 10 Българин

    2 6 Отговор

    До коментар #2 от "Анализ":

    Абе,Позитанчо,къв план те гони,кви мерки.....Четири Въстания правихте да се Заразявайте...Всеки ден врякахте по площадите Оставка цяло лято и есен - що не спазвахте Мерките - дистанция и маски...Горите ги маските,а искате мерки....Сега Мерките са Чували за вас....Чували.....

    Коментиран от #16

  • 11 8888

    5 2 Отговор
    Всеки починал с коронавирус го броят като починал от коронавирус . Две различни неща . Такова изопачаване на информацията и при комунистите нямаше .Впрочем герберите са им достойни наследници . Огромна вина за катастрофалното положение с болестта носят управниците . За съжаление една малка част от лекарите станаха съучастници в манипулацията . За пари и постове разбира се .

    Коментиран от #18

  • 12 Centurion

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Анализ":

    Че кой да ти го създаде този план ???Имаш много смели очаквания от Лаици и Дилетанти!!!Те могат да докарат нещата до собственото си ниво,нищо повече.В тази държава всеки се оправя както може и всичко е на самотек.
  • 13 Ядосана

    3 0 Отговор
    И като спазвате дистанция няма да се заразите ли? Някой е пропуснал уроците по биология. Да не споменаваме факта, че в момента всички вирусни инфекции са ковид. Толкова идиотска ситуация не съм предполагала, че може да се случи. Вън от гнусният еврогейски съюз!
  • 14 Тъпу тролче

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ще има възмездие":

    И каква връзка има "кауна летец" с епидемията? Може би той управлява държавата и назначава министрите, а не тиквата шофьор!
  • 15 Ковидчо

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Море ле":

    Море колко си ми глупавичък и с промит мозък!!!
  • 16 123

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Те чувалите само този отгоре знае кога и за кого са,така че внимавай с пожеланията !!!
  • 17 От малоумник,

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "160":

    какво може да се очаква?
  • 18 Ами махни 30%от бройката

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "8888":

    починали с коронавирус и ще получиш по 100 починали от/с коронавирус, които биха живели с години, ако не бяха се срещнали челно с инфекцията въпреки придружаващите си заболявания. Стринка ми е с диабет и сърдечно заболяване, но стана на 81.Винаги е била и с леко наднормено тегло. Но спазва режим,диета и въпреки, че вече е доста зле вече е прехвърлила средната продължителност на живота на жените в България с 3 години и половина. Съвсем скоро и сложиха пейсмейкър и пак оцеля. Така, че не си мислете, че всички починали с ковид са умрели от съпътстващите си болести, а не от ковид. Именно заразата с ковид-19 прави предизвиква смъртта на голям %хора, които биха се радвали на нормална продължителност на живота при подходящ режим и профилактика на болестите си. Ако не бяха се заразили с ковид. Спазвайте мерките, защото неспазвайки ги се превръщате в нечии неволни убийци. И се пазете. Себе си и близките си! Спестете си попадането в болница по възможност.