Last news in Fakti

2 Май, 2021 21:30 2 642 10

Драстичен спад на новозаразените с COVID-19 в Кюстендил

  • кюстендил-
  • коронавирус

Общата бройка е 15 души лежащо болни

Драстичен спад на новозаразените с COVID-19 в Кюстендил - 1

В Кюстендил се радват и на Великденските празници, и на драстично спадналия брой на новозаболелите от COVID-19 в града и региона. За едно от денонощията преди празниците заболеваемостта дори беше нула, а за последното денонощие в областта случаите са 12, съобщи БНР.

И броят на приетите за лечение в двете Covid отделения на районната болница е намалял значително, докато само преди две-три седмици хоспитализираните надминаваха 80.

Главният лекар на болницата д-р Александър Величков, който и вчера и днес се оказа дежурен в Covid oтделенията, заяви:

„Вчера трима съм приел, сега един приемам. Общата бройка е 15 души лежащо болни. Двама има в реанимация…Топлото време е страшно важно нещо".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 dfu

    11 8 Отговор
    И за коледните и новогодишни празници също имаше драстичен спад на хоспитализираните. :) Ох, да вземеш една яка сопа, па да почнеш от горе...

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Fenasi Kerim

    10 2 Отговор
    През това лято смятам, че почти ще "изчезне" но есента не съм сигурен. Имам познат който е в много тежко състояние в болницата. Непушач, с килограми над 60 годишен. Съпругата му слаба, пушачка с дрезгав глас също е позитивна но й няма нищо и под карантина. Тази вечер разговаряхме, плачеше на терасата горката.

    Коментиран от #8

  • 5 Извода

    3 7 Отговор
    Колкото повече руски агенти изгониш, толкова по-малко заразени имаш. Има логика.
  • 6 викторио

    5 2 Отговор
    Те вече не ходят да се регистрират, всеки си го кара дома...
    кашля киха, не помирисва, поти се и накрая мине, или се поминеш...
    Аз вера на тукашните медици нямам - жалко!

    Коментиран от #7

  • 7 клашар

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "викторио":

    Я съм го карал ковидо наедно с птичи грип, миши тиф и свинска чума!
    Га ударим 5 невробекса и един диазепам наедно с 2-3 антистенокардина и 3 ампули бе комлекс гъврътнати с чаша силно уиски и на другию ден съм кукуряк! Азе съм клошар от улиците от 2019 до сега съществувам и не спазвам противоепидемиологичните мерки и теглилки кажете ми как съм още жив при толко смъртоносния ковид и защо мен и моите другари по кофа ни нема нищо всеки ден ни виждате по улиците, ядем от кофите па как сички го караме леко и един не умре от нас - моля медицината да ни даде мнение по тая въпрос!
  • 8 нддндн

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Fenasi Kerim":

    Бате ти какво описание даваш на хората, представи си те ако те опишат теб по тоя начин :)
    Плешив, леко брадясал с мазна усмивка средни килограми и ръст...
    Как реши, че лятото ще изчезне но за есента не си сигурен :)?
    Абе изобщо ръсите мозък яко тука!
  • 9 Неграмотност

    3 7 Отговор
    Пак тотално неразбиране на вирусът от лекар. През Май вирусът се ограничава от МЕРКИТЕ (социална дистанция и затворени развъдници) не от времето или от Ултравиолета. Сега разпускат мерките и в края на Май пак ще има връх на заразата. Не го разбрахте този вирус в БГ и не го разбрахте. Все едно слушам аборигени обясняват как работел телевизора.
  • 10 Баба Илона

    0 0 Отговор
    Ваксините са лъжи за да ни направат да отидеме навън и да умреме, и само пресидента и Тодор Живков да уцелеят в цяла България. Но те си мислят че ние сме идиоти, защото аз вече от 70 години от моят живот не съм си имала ваксина, само използвам хапчета понякога.