Last news in Fakti

15 Май, 2021 10:14 1 833 14

Проф. Асен Балтов: Зелените коридори остават през уикенда

  • коронавирус-
  • ваксинация-
  • пирогов-
  • асен балтов

Моята прогноза е, че до края на юни ще имаме колективен имунитет

Проф. Асен Балтов: Зелените коридори остават през уикенда - 1
Снимка: Архив

„Зелените коридори остават и този уикенд. Евентуално от понеделник чакаме ново разпореждане на здравния министър и ваксинационния щаб. Моето мнение е, че тези коридори трябва да останат“, каза шефът на най-голямата спешна болница „Пирогов“ Асен Балтов в ефира на бТВ.

Той добави, че не знае дали коридорите ще бъдат закрити, но „има идея да се даде повече възможност личните лекари да ваксинират“.

„Смята се, че те биха могли по-бързо да натрупат повече случаи за ваксинация от пациентските си листи“, каза Балтов.

По думите му от началото на зелените коридори през „Пирогов“ за ваксинация срещу COVID-19 са преминали 46 хиляди души, от които 16 хиляди са с втора доза.

Относно пациентите с първа доза „АстраЗенека“ и втора – „Пфайзер“, Балтов коментира, че те са много малко. Той уточни, че за тях ваксинационни сертификати ще се издават вероятно от другата седмица.

„Силно се надявам, че ваксинациите ще направят всичко възможно, за да утихне и третата вълна окончателно. Моята прогноза е, че до края на юни ще имаме колективен имунитет. Ако продължим в този вид – до края на юли ще имаме доста преболедували и ваксинирани с повече от една доза“, каза Балтов.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Спри

    22 0 Отговор
    се , бе !
  • 3 гадно

    21 0 Отговор
    Тоя да каже тиквата изобщо опериран ли е защото куцаше с левия крак и носеше патерицата с лявата ръка, а уж имаше шина на десния..

    Коментиран от #8

  • 4 а бее

    4 4 Отговор
    Мен ме интересува, кога отварят лафка и пускат талоните за търкане. Искам да стана милионер.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 мед. сестра

    15 0 Отговор
    Асанчо професор специалист по травмите на вирусът COVID-19 и лакей на лицето от с. Банкя още ли е изпълнителен директор на УМБАЛСМ " Пирогов " ? Защо бе Асане Балтъджъ не оперира скъсания менискус на твоя господар , нима неможеш , не знаеш как , нямаш опит , нали си професор ?
  • 7 Балтов, Витанов Лъчезар вие, опсихясахте

    18 1 Отговор
    Българския Народ в Продължение на година и половина!!! Ежедневно, методично, Поръчково нагнетявахте страх!!! Да се Уплаши народа да се Смири, да не протестира, да не посмее да отиде да гласува на 4 04 2021 гБяхте една от Шпиц командите на ГЕРБ!!! Щеше да пускаш 4 Вълна през Септември Октомври,??? Държиш лие още,? или почна да забравяш?? Балтов, Окуця коня, на който залага ше, сега Пребоядисване и почваш друга Песен Да пееш!!
  • 8 Нищо

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "гадно":

    няма да каже , там от соца главните са само верни на властта , силните на деня , включително на мутри ! Все закичени с титли , професори и шуробаджанащина - бол !
  • 9 правдолюб

    2 0 Отговор
    От проф. Асен Балтов става чудесен министър на здравеопазването в хипотетичното правителство Борисов-4 , секретарка ще му бъде проф. Дияна Енчева , а юрисконсулт на министерството Нина Чилова !
  • 10 Ave vaccine

    2 0 Отговор
    Ела във София, ела, ела,
    във коридора чакай си реда,
    за първа и за втората игла,
    ще имаш полза ти, а не вреда.
    И хич не вярвай на другите овци,
    че място няма във Орландовци,
    Бакърената се разширява,
    парцели щедро подсигурява...
    Във София ела, ела,
    ще видиш свят, и тоз и оня!
  • 11 боци

    7 0 Отговор
    Веднага да ваксинираш Боко Борисов, ама веднага, разбра ли!
  • 12 Манчо Танчов

    8 1 Отговор
    Мен ме интересува кога ще те сменят, Балтонов? Тази седмица или последващата! Както и другите от НОЩницата... Плешивият е най-лесен - той е военизиран...
  • 13 майстор

    3 0 Отговор
    Ще имате 2 колективни имунитета. Още малко и "Швепс".
  • 14 Ами

    1 3 Отговор
    А, индийския щам? Англичаните вече клякат, уж ги ваксинирана, с Астра зенека. Аз, го карам втори път, британския щам нищо общо не видях с първия вариант, много по-тежко го минах. С тия щамове нови, няма, спасение май...