Last news in Fakti

Дебют за новия кросоувър на VW

ID.UNYX е базиран върху Cupra Tavascan

Jul 6, 2024 12:00 767

Дебют за новия кросоувър на VW  - 1

Volkswagen представи ID.UNYX - най-новия си електрически SUV, специално разработен за китайския пазар, който се очаква да бъде пуснат в продажба по-късно този месец.

Дължината на ID.UNYX е внушителните 4663 милиметра, широчината - 1860 милиметра а височината - 1610 милиметра, като всичко това е разположено на 2766-милиметрово междуосие. Въпреки че цялостната му форма безспорно прилича на Tavascan, VW е включил дизайнерски промени, за да гарантира, че колата попада в установената семейна естетика на моделите ID.

Предната част се отличава с познатия вече външен вид на VW с остри фарове и характерна LED светлинна лента. Представеният сив модел демонстрира елегантен външен вид с лъскави черни акценти, украсяващи предницата, допълнително подчертани от златно-черна емблема на VW. Заимствайки дизайнерски идеи от Tavascan, ID.UNYX включва затъмнени А-колони, прагове и заден дифузьор за нотка спортен стил. Задната част може да се похвали със сложно проектирани задни LED светлини, свързани със светлинна лента, която завършва цялостния дизайн.

Всички варианти на ID.UNYX ще разчитат на батерия с капацитет 82,4 kWh от CATL. Базовите модели ще разполагат с един задно монтиран електромотор, който развива 228 конски сили. По-високите версии ще се изкачат нагоре по стълбицата на производителността, като могат се похвалят с двумоторна конфигурация за системна мощност от 335 конски сили, постигната чрез комбинация от заден мотор с мощност 228 к.с. и преден мотор с мощност 107 к.с.

Въз основа на оптимистичния китайски тестови цикъл, прогнозите за пробега показват, че базовият модел може да измине впечатляващите 621 км с едно зареждане. Вариантът с два двигателя предлага малко по-малък пробег от 565 километра с едно пълно зареждане.