Last news in Fakti

23 Август, 2006 00:00 592 0

Дерипаска строи хотел на мястото на "Союзмультфильм"

  • хотел-
  • дерипаска-
  • руски-
  • компанията-
  • олег дерипаска
Известният руски магнат Олег Дерипаска възнамерява да построи четиризвезден хотел на мястото на сгради на "Союзмультфильм" в центъра на Москва.

Инвеститор на проекта ще е компанията "Руски хотели". Според експерти проектът за хотел в центъра на руската столица на булевард "Юрий Долгоруки" възлиза на 20 млн. долара. Той ще е готов до пет години и ще разполага със 150 стаи. Новият хотел ще се разпростира на 0.7 хектара. Проектът за изграждането на четиризвезден хотел среща съпротивата на ръководството на "Союзмультфильм", което обвинява Дерипаска, че с измама е заграбил апетитния терен.

Това е поредният мегапроект на близкия до Кремъл олигарх. В понеделник стана известно, че крупните руски индустриалци Олег Дерипаска и Виктор Векселберг създават 100% монополна компания чрез сливането на компаниите си "Русал" и Суал". Резултатът ще е най-големият в света производител на първичен алуминий.

Компанията на Олег Дерипаска "Руски хотели" се занимава със строежа на луксозни хотели, СПА центрове и бизнес сгради. През юни в руския черноморски курорт Сочи бе открит Grand Hotel&Spa Rodina, разполагащ с 42 стаи. Сред активите на компанията са бизнес центровете в Тбилиси, Ереван и Новосибирск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА