20 Януари, 2015 11:17 3 359 1

Лукс имотите в Хонконг губят от стойността си

  • хонконг-
  • лукс-
  • имоти

Колкото и различни да са пазарите на недвижими имоти в различните страни, толкова има и някои обединяващи фактори, които могат да повлияят положително или отрицателно върху цените и наемните нива в луксозния сегмент. Какво може да обезцени елитните имоти? Отговор на този въпрос дава пазарът в един от мегаполисите – Хонконг. Това, което тласка там цените на надолу е неясната съдба на лихвите по ипотечните кредити, мерките, които властите взеха за „охлаждане” на пазара и дефицитът на жилища. Именно това ще тласне сегмента надолу през 2015 г. е прогнозата на анализаторите от консултантската компания Knight Frank. Те са на мнение, че в масовия сегмент жилищата ще поскъпнат не повече от 5%, докато в луксозния се очаква спад, а в най-добрия случай запазване на нивата от 2014 г.

Общият брой на сделките през 2014 г. в Хонконг е бил 63 807, което е с 25% повече в сравнение с година по-рано. При луксозните имоти сделките са близо двойно повече през миналата година (7778 броя) в сравнение с 2013-а.

Правителството на Хонконг възнамерява да строи по 19 000 жилищни единици всяка година през следващите 10 години, за да отговори на търсенето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СПАС

    0 0 Отговор
    Може ли да дадете мнение за българските лукс имоти!Нагоре ли или
    надолу ще бъдат през 2015 г.