28 Януари, 2011 12:10 9 005 18

Собственикът на Facebook живее под наем

  • facebook-
  • наем-
  • къща-
  • богаташ-
  • зукърбърг-
  • марк зукърбърг

Съоснователят и главен изпълнителен директор на Facebook, Марк Зукърбърг, изненада всички като стана редовен наемател на къща в калифорнийския квартал College Terrace. Благодарение на снимачния екип на Опра, милиони американци успява да направят обиколка на скромното му владение.

За момента Зукърбърг не планира да строи масивни имоти, подобно на други титани в областта на IT технологиите. Той дори не желае да стане собственик на недвижими имот.

Новият дом на Зукърбърг се намира само на седем пресечки от старата му къща. Логично възниква въпросът, защо наема нов имот. Причината е, че новата къща е почти двойно по-голяма от предишната. Тя е построена през 2002 г. и е с площ 350 кв.м. Разполага с 5 спални и 4 бани. За сравнение предишният имот, който беше наел Зукърбърг беше 182 кв.м и се състоеше от четири спални и три бани.

Локацията обаче остава главна причина за преместването. Сега, Зукърбърг живее само на няколко крачки от централата на Facebook. Това със сигурност е по-удобно за него като се отчете фактът, че прекарва повече от 16 часа на ден в офиса си.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнаещ

    9 41 Отговор
    Той е собственик на Фейсбук, колкото Бил Гейтс е собственик на Майкрософт.

    КРЕДИТ СЕ ВРЪЩА, НО НАЕМ НИКОГА

    Коментиран от #6

  • 2 bubblehead

    5 22 Отговор
    Podoziram shte e wyzpitatelno za nashiq s tsyrwulite derto chaka 200 ewro/m2 da nauchi che mesechniq naem na nowta kyshta weroqtno e kolkoto prodajnata tsena na sreden sofiiski 3-staen apartament... to taka se nauchawa kolko e golqm sweta na informatsiika po infornmatsiika, bit po bit...
  • 3 bubblehead

    9 27 Отговор
    Подозирам ще е възпитателно за нашия с цървулите дето чака 200 евро/м2 да научи че месечния наем на новата къща вероятно е колкото продажната цена на среден софийски 3-стаен апартамент... то така се научава колко е голям света на информацийка по информацийка, бит по бит...

    Коментиран от #7

  • 4 Gogou

    30 2 Отговор
    Човек да се чуди да се смее ли, да плаче ли. Виж, от време на време имаш попадения, изказваш се интелигентно, мислиш логично, но този ти коментар със сигурност не е от силните ти. Ти наистина ли смяташ, че единственият начин БГ икономиката да тръгне напред е ние, цървулите както снизходително ни наричаш, веднага да изтеглим кредити при 10% ГПР, да си купим трапецовидни апартаменти с 20% общи части и 30% тераси? Please, give me a break, както казвате вие интелигентните в USA.

    Покупката на жилище е строго индивидуална нужда. Цената на жилището е функция на много променливи (жизнен стандарт, качество, инфраструктура, квадратура и т.н.), като за българина най-силната такава е мечтата за собствена "бърлога". Затова се и получи балона тук - това неистово желание, подкрепено от "па-па-па" кредити накара много хора да се "раздават". В момента критериите са завишени, купувачите имат изисквания и държат на тях. И в това няма нищо лошо. Аз съм готов да дам 700, 800, дори и повече евро м2, но искам да получа реална квадратура, правилни правоъгълни форми и качествено строителство. Докато не намеря такова жилище ще си живея под наем. Ако в близките 5 години не намеря моето жилище, ще си купя къща в "забито" немско село на само около 70 км от Франкфурт за 50-60К евро и ще си живея там - работата ми иска само добър интернет, който според мен в Германия ще го има...
  • 5 FAIL

    18 2 Отговор
    Хм, тази статия по-отива на жълт клюкарски вестник...мисля ,че е ясно кога интелигентен човек ,който е основал и управлява компания за милиарди, не иска излишно внимание от медийните лешояди и досадници.Човека си харесва работата и не иска купищата пари които прави да го разсейват от нея.Смятам ,че това е нещо към което всеки трябва да се стреми, вместо да стои и да спори колко трябва да стане цената на кв/м в столицата и да се надлъгва според интереса си.Алчен народ без никакви ценности...едно апартаментче повече и си мислите ,че живота ви ще е завършен...само че като дойде този момент, а той обикновено идва ако сте достатъчно амбициозни, ще чуете едно звънче което ще ви събуди и изведнъж ще усетите как кутийката от бетон в която сте се затворили ви е безсмислена и малка.Това достатъчно поетично ли ви звучи,за да ви накара да започнете да мислите?
  • 6 Gogou

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "незнаещ":

    А ти си точно толова тъп, колкото Бай ви Ганя на Алеко. Брутално смешно прозвуча изказването ти, честно! Ако бях на теб поне бих си мълчал, да не разберат останалите колко си зле. И тоя твой Вселенски Закон за наема, направо сложи Цукерберг в малкия си джоб... Бахти нещастника е Марк, да има възможност и да не си купи жилище, то бива простотия, ама чак пък толкоз...
  • 7 цървул

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "bubblehead":

    Ама като ти не си с цървули какво ти пречи бе пич направи си и го давай под наем като си толкова отворен .Само с ядене и писане по форумите не става трябва и......!!!
  • 8 незнаещ

    1 8 Отговор
    до пост 6

    доста се чудих какво точно искаш да кажеш по - горе, но предполагам глупостта ти излята в поста ти е продиктувана от осезаемата липса на жена до теб или от липсата на интимност с " Марк ".

    КРЕДИТ СЕ ВРЪЩА, НО НАЕМ НИКОГА

    Марк, Марк, Марк....., къде си Марк
    Споменаването на непознат човек с малкото му име говори за небивали душевни полюции и терзания нощно време на индивиди, които ...............
    за продължение може да прочетеш някой учебник по криминална психология

    Коментиран от #9

  • 9 :)

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "незнаещ":

    Иска да каже че си малоумен.Можеш да идеш да кажеш на Цукерберг ,че наема само го набутва.По добре като теб да си затвори парите в имот с падаща цена.
    И ако можеш да си правиш сметката ще разбереш ,че твоята лихва по кредита е по голяма от наема на "цървула".
    Като си глупав никой не ти е виновен.
  • 10 Пазар

    4 1 Отговор
    Според мен има две причини Цукерберг да живее под наем. Първата е, че ако вдигне ръка да купува ще му обявят ужасна сума дори за него. Втората, по-важната е, че е още много млад. И аз на неговите години не исках имот, жилище и т.н.

    Коментиран от #15

  • 11 незнаещ

    3 4 Отговор
    Защо живее под наем само той си знае и си е негова работа, в първият ми пост коментирах единствено, че той не е собственик на Фейсбук, обаче явно това е обегнало на индивидите по - долу, избивайки комплекси, а пък единият и търсещ интимна близост с " Марк " в нета

    КРЕДИТ СЕ ВРЪЩА, НО НАЕМ НИКОГА

    Коментиран от #13

  • 12 Владимир Йосифов

    1 0 Отговор
    Локацията !
    Време е да разберем, че местоположението е водещ фактор при избор на имот .
  • 13 Пазар

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "незнаещ":

    "Обегнало". Иначе претендираш да си знаещ, вкл. по въпросите на собствеността на Фейсбук.
  • 14 axa

    0 0 Отговор
    14 25 13 1 16 1 18 9
  • 15 Morientes

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Пазар":

    Много тъпо изказване.. Значи според твоята логика ако влезе милионер, милиардер или просто някой от тези богатите футболисти (например Зидан) в някой магазин (примерно Карфур), и продавачките на касата ще се избият да му вдигат цените ли???? Хляба е маркиран за 1 евро и аз ще го платя толкова а на другия ще му го продадът за 100 евро?? Боже !!!
  • 16 krasi

    0 0 Отговор
    abe hora !shto si habite energiata i silite za glupavi sporove.vseki da si jivee kakto si iska.po dobre e da se vglejdame v uspelite che toku vij sme nauchili neshto polezno za nas samite.
  • 17 ?

    0 0 Отговор
    Т.е. че т.нар интернет-форуми са пълни глупости. И въобще медиите.?
  • 18 !

    0 0 Отговор
    WOW