Last news in Fakti

1 Август, 2022 11:11 11 333 10

Милиардер успя да продаде къщата си 3 пъти по-скъпо

  • марк зукърбърг-
  • сащ-
  • сан франциско

Домът на Марк Зукърбърг в Сан Франциско бе продаден за 31 млн. USD

Сделката за 31 милиона долара за продажба на дома на милиардера Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан е най-скъпата на жилищния пазар в Сан Франциско от началото на годината досега. Двойката купи имота през 2012 г. за почти 10 млн. USD, съобщава изданието Mansion Global.

Построен през 1928 г., домът от 7386 квадратни фута разполага с 4 спални и 4 бани. Намира се на ъгъла на Мишън и Долорес Хайтс в Сан Франциско. Сделката е реализирана чрез базираната в Калифорния SFRP. Имотът е реновиран, като към съществуващата разгъната застроена площ са прибавени още 1800 квадратни фута.

Името на купувача на къщата на Зукърбърг в Сан Франциско не се уточнява, но според портала Time to Times новият собственик в момента живее в Делауеър.

Според Mansion Global, Зукърбърг и Чан са купили около 600 акра земя на хавайския остров Кауаи през март миналата година за 53 млн. USD. Към момента двамата притежават над 1300 акра на острова. Известно е също, че по-рано, през май 2021 г., двойката планираше да продаде къщата си в Силициевата долина за 5,3 млн. USD. Въпреки това, няколко седмици след като имотът на създателя на Facebook беше обявен за продажба, стойността му падна до малко под 5 млн. USD. Къщата беше изтеглена от пазара в началото на юли тази година и в момента се отдава под наем за 11 000 USD на месец.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Уйто

    11 9 Отговор
    После като дойде национализация и всички тези акри и квадратни футове ще станат почивни станции и детски градини.....

    Коментиран от #6

  • 5 Охо-бохо

    12 2 Отговор
    Така се става милиардер! Купуваш 100 къщи , а продаваш 300. И после пак, и пак, и пак...Но трябва да си от етноса на печатащите долари и не е важно с какво точно ще се занимаваш, сфетофара ще свети зелено.

    Коментиран от #8

  • 6 Охо-бохо

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Уйто":

    Това е добрият вариант! Лошият е да отидат при на фараоните богатствата, плячкосват ги скитащи бедни племена.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 +7-495-ГРУ100

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Охо-бохо":

    А прави ли ти впечатление, че в последните 2-3 години много богати хора и "звезди" си разпродадоха недвижимото имущество? Щом и манекенките взеха да го правят, нещата вървят на някъде. И вероятно те знаят нещо, което ние не знаем все още.

    Коментиран от #9

  • 9 Краен

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "+7-495-ГРУ100":

    Продават си имотите, но купуват земи на разни екзотични трудно достъпни места
  • 10 тиквенсониада

    0 0 Отговор
    Някой знае ли за колко Борислава Йовчева-мис Бикини , си е взела къщата в Барселона и после за колко я е продала ? И има ли разлика в цените ? Това би била една прелюбопитна информация за българите !