17 Май, 2011 12:23 4 008 2

Възход за логистиката

  • логистика-
  • база-
  • елин пелин-
  • склад-
  • колиърс-
  • унивег-
  • билла-
  • лидл-
  • пени

Пазарът на логистични площи ще се подобрява е мнението на две трети от компаниите, участвали в проучване за перспективите за развитие на сегмента през настоящата година, проведено от консултантската компания Colliers International. За сравнение оптимистите през миналата година бяха по-малко от половината анкетирани. Нито една от компаниите не прогнозира спад, за разлика от 2010-а, когато 29% бяха песимисти. Делът на фирмите, които не очакват съществена промяна остава същия като миналата година – 29%.

Пазарът ще се движи главно от компании работещи в секторите на бързооборотните стоки, фармацията и медицината. „Тъй като мнозинството от логистичните оператори в България не са тясно специализирани в една дейност, а по-скоро обслужват няколко пазарни сегмента, положителните очаквания са обнадеждаващ сигнал за развитието на икономиката”, коментира Антон Славчев, мениджър „Логистични и индустриални площи” в Colliers International.

Елин Пелин е районът с най-много логистични бази у нас. Там първи складове откриха хранителните вериги „Пени маркет”, „Билла”, „Лидл”. Н 16 май беше открит и хладилната складова база на белгийския търговски и логистичен дистрибутор Univeg в село Мусачево. Тя е разположена на площ от 8000 кв.м и разполага с четири зони, в които температурите варират от -25 до +18 градуса. Инвестицията възлиза на 6.5 млн. EUR. Univeg има складови бази в 25 държави в цял свят. За 2010 г. оборотът на компанията е 3.3 млрд. EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 различен

    13 2 Отговор
    Да му мислят българските фирми производители,търговци и селскостопански производители.Тези големите ще ги унищожат.Очаква ни още по голяма безработица и серии от фалити.Никои в тази държава не мисли за лоялна конкуренция,правила на играта,антимонополна политика и защита на българските интереси.Не се радваите на такива ;инвеститори; ,те източват живителната кръв на българската икономика-свободният паричен ресурс.Жална ни маика.
  • 2 pecan

    7 0 Отговор
    управляващите са виновни че влиза Лидл а не Фолцваген.ние не искаме инвестиции в търговия а в производство но явно там комисионните са по малки.но нали ние си ги избираме вече повече от 20 години едни и същи.