Last news in Fakti

2 Декември, 2011 16:07 4 215 1

Инвестициите в Елин Пелин продължават и през 2012 г.

  • елин пелин-
  • логистика-
  • инвестиции
Инвестициите в Елин Пелин продължават и през 2012 г. - 1
Снимки: М. Богданова

Засега няма заявки за идната година за пускане в експлоатация на нови логистични бази в Елин Пелин. „Имаме много преодредени имоти за израждане на складове и промишлени зони и се надяваме именно в тях да започне строителството. Освен складиране, ще бъде включено и производство”, каза Галя Георгиева, кмет на Елин Пелин. Това, от което страда градът е, че въпреки че големите хранителни вериги са избрали Елин Пелин като място, където да изградят складовите си бази, засега нито един от тях не предвижда да има свои магазин в града.

Погледът на общината сега е насочен към Т Маркет, който днес откри складовата си база. Тя е с площ 7000 кв.м. Разполага с 12 товарни рампи и почти 10 000 палето места. Новият логистичен център ще обслужва всичките 41 магазина на хранителната верига. Базата е наета от компанията, която е вложила близо 1.3-1.5 млн. EUR за нейното довършване, каза Вигинтас Шапокас, генерален директор на „Максима България”. „Максима България” е част от литовската компания Maxima Grupe UAB, която навлезе на българския пазар през 2005 г., откривайки първия магазин T Маркет.
За момента от компанията не предвиждат изграждане на друг лоститчен център в източната част на страната.

„Българите купуват по-малко в сравнение с латвийците, литовците и естонците”, каза Шапокас. Въпреки това от компанията ще продължат да инвестират в откриването на нови магазини и през 2012 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 всичко се повтаря

    0 0 Отговор
    това е естествено - евтиното поскъпва , скъпото поевтинява !

    никой не говори за поскъпване на земята в Бояна , Драгалевци и Банкя
    -------------
    Всичко започва отначало