2 Декември, 2015 23:40 3 517 0

Как Кипър спечели 2.5 млрд. EUR от имоти

  • кипър-
  • инвестиции-
  • програма

Програмата, която Кипър въведе в началото на 2013 г. за привличане на чуждестранни инвестиции даде доста добър резултат. Тя предлага на чуждестранните инвеститори покупка на държавни облигации, инвестиционно финансови активи на кипърски компании, депозити в местни банки или строителство на сгради. От вложенията на чужденци във всички тези сектори през първите девет месеца на година страната е спечелила 2.5 млрд. EUR, стана ясно по време на приемането на бюджета на Кипър за 2016 г.

„Въведена в качеството си на временни мерки за съживяване на местната икономика, програмата стана популярна сред богатите чуждестранни инвеститори благодарение на прозрачността и бързите процедури за получаване на европейско гражданство не само на бизнесмена, решил да инвестира в Кипър, но и на цялото му семейство без да е необходимо да живее постоянно в страната”, каза Питър Круменах от консултантската компания Henley & Partners.

Минималната сума, която трябва да инвестират предприемачите, за да могат да участват в програмата, е 2.5 млн. EUR, като всички кандидати минават детайлна проверка за благонадеждност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА