Last news in Fakti

3 Февруари, 2016 13:21 3 787 4

Мулти култи тоалетна за бежанци

  • тоалетна-
  • бежанци-
  • германия

Оказва се, че тоалетните в Европа са доста странно място за милионите мигранти, които дойдоха на Стария континент. Германците решиха, че за да се превъзмогне физиологичния шок трябва да бъде създадена специална тоалетна за бежанци. Не само германските обичаи, но и отиването до wc-то се оказва проблем. Особено за мюсюлманските мигранти, германската тоалетна е табу.

Някои кибичат до ръба на тоалетната чиния, която е предназначена за сядане, или ходят по нужда другаде, но не и в тоалетната. Освен това не знаят и какво да правят с тоалетната хартия, която е поставена там.

Да седиш, да клекнеш или да стоиш прав

Използването на тоалетната толкова много варира според държавата и културата, че в Германия предизвика създаването на „мулти култи” тоалетна.

Новият клозетен модел е подходящ, както за клякане, така и за сядане. От дясно и от ляво на тоалетната чиния са поставени стъпала. При сядане височината може ръчно да се променя. Необходим е по-голям резервоар за почистване на тоалетната.

Хумус от фекалии

Създателите на тази тоалетна имат по-смели планове относно иновационната тоалетна. Фекалиите не трябва просто да се отмиват, а да бъдат събирани за преработка. В бъдеще посредством лактозна ферментация човешките фекалии биха могли да се преработват в хумус.

До реализирането на такава система обаче трябва да се извърви дълъг път.

Мулти култи тоалетна за бежанци


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно

    0 1 Отговор
    Оу, кенеф, кенеф, в тебе влизам аз със кеф....
  • 2 незнайко

    1 0 Отговор
    Бежанците, имали ли са тоалетни въобще? ЕВРОПА си даде г..а под наем, това е истината !
  • 3 Бат Ристе

    1 0 Отговор
    Нека да "наторяват" градинката на г-жа Меркел - нали ги прикани към Германия с "Добре дошли"! Само че сега и ние го д.хаме заради простотията и......
  • 4 Гост

    1 0 Отговор
    А защо просто не се научат да го правят като цивилизовани хора?