Last news in Fakti

21 Февруари, 2016 17:43 5 333 1

Плаващият град (ВИДЕО)

  • круиз-
  • кораб-
  • harmony of the seas

Harmony of the Seas ще бъде пуснат в действие на 20 май 2016 г.

Спорен е въпросът дали круизните кораби могат да бъдат причислени към недвижимите имоти. Само допреди няколко години се смяташе, че няколко бара, ресторанта, басейн, казино и луксозни каюти, наподобяващи малки хотелски стаи, са нещо особено, което имитира хотел. С идването на Harmony of the Seas през месец май 2016 г. ситуацията кардинално се променя, тъй като спокойно може да кажем, че плаващият град вече е факт и определено каютите ще наподобяват средно големи апартаменти. Всичко, което досега можеше да се види, беше под формата на 3D архитектурни визуализации, след няколко месеца, ще може да се пипне.

Harmony of the Seas разполага със 16 палуби, тежи 227 000 тона и може да превози 5497 пътници. В построяването му са участвали над 3000 работници. На борда му ще има 12 000 различни растения и дървета.

Harmony of the Seas е обособено в 7 тематични зони. Едната носи името Central Park и е кръстена на едноименния парк в Ню Йорк. Следват Boardwalk и Кралската зона (с лондонски мотиви), зоните за упражняване на различни видове спорт, SPA, фитнес, басейни, за развлечени и разбира се тази за децата.

Предлаганите развлекателни услуги могат да задоволят и най-капризния вкус. На кораба са разположени многобройни напълно нови атракциони, Аква театър с шоу акробати, синхронно плуване, сърф парк FlowRider, първата в света разположена на кораб въртележка, както и две алпийски стени за катерене. Посредством специални съоръжения, всички басейни на круизния кораб ще се пълнят с морска вода, която ежедневно ще се почиства и филтрира.

Навсякъде из кораба са разположени екрани с touch-screen, които навигират и подават информация за всичко, случващо се на борда.

Пътниците са така разположени, че никога да не се струпват на едно място и всеки да намери своята зона и място, на което да се уедини и наслади на великолепните изгреви и залези.

И не на последно място лайнерът ще предлага първокласна кухня и само луксозен тип каюти. Една от атракциите на Harmony of the Seas е, че в баровете част от коктейлите ще се приготвят от роботи.

 

 

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 0 Отговор
    Титаника на 21 век. На кого е нужен толкова голям кораб - на богаташите, спечелили парите си от нашия труд. Куриозното е, че връщане назад няма. Светът ще се разделя на много богати и много бедни. Това го има във всеки фантастичен филм.