Last news in Fakti

21 Юли, 2015 19:40 5 303 2

Товарен кораб се вряза в къща на Босфора

  • босфор-
  • кораб-
  • къща

Товарен кораб, плаваща под флага на Сиера Лионе, по Босфора нанесе значителни материални щети на къща на брега. Скъпата постройка е историческа стойност.

Причината корабът Majed and Randy да се вреже в сградата, построена през 1860 г., е счупване на руля, в резултат на което капитанът е загубил управление на морския съд.

Къщите около Босфора сред най-предпочитаните имоти от богатите чуждестранни инвеститори. Само за първите три месеца на годината цената на квадратен метър в двата квартала граничещи с Босфора – Сариер и Кадикой са се увеличили, съответно с 22% и 10.7%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 танашиба танахака

    0 0 Отговор
    ша чупи на али реза къщата това гемийка брее....пу язък...
  • 2 Миро У😁я

    0 0 Отговор
    Съмнявам се, че в оригиналния текст е написано "историческа стойност", по-скоро " ценност". За кварталите на Истанбул е непростимо от обща култура да се пише "Кадикой", след като най-вероятно е " Кадъкьой" - има разлика, нали?