Last news in Fakti

5 Март, 2017 10:37 3 746 0

Проектите и продажбите на имоти в София

  • софия-
  • мол-
  • проект-
  • телефонна палата
Проектите и продажбите на имоти в София - 1
Снимка: М. Богданова ©

Една от емблематичните за София сгради – Телефонната палата, ще бъде продадена на търг стана ясно през седмицата. Това не е първи опит да бъде намерен нов собственик на имота. Друг проект, чиято реализация се следи през последните години – „Гранд каньон” на турската компания „Гаранти Коза”, се оказа законен. Близо една трета от търговските площи в моловете са свободни сочат последните данни.

Чехия: Едно жилище 30 кандидат наематели

Високото търсене на качествени жилища в Чехия доведе до това, че за един имот има до 30 клиенти. Най-голям е интересът към маломерните апартаменти. Повишаването на наемните цени при тях е и най-голямо – 7% от началото на 2016 г. досега.

ОЩЕ

Проектът "Гранд каньон" е законен

Проектът на турската компания „Гаранти Коза” в столичния квартал Младост – „Гранд каньон" отговаря на всички изисквания на действащото законодателство става ясно от писмо на главния архитект на София Здравко Здравков до кмета на район "Младост" Десислава Иванчева.

ОЩЕ

Инфраструктура за 26 трилиона USD

Несъмнено един от ключовите фактори за развитието на пазара на недвижими имоти е състоянието на инфраструктурата. Колкото по-добра е тя, толкова цените на жилищата се повишават.

ОЩЕ

До 28% свободни площи в моловете

За пръв път от една година насам предлагането на търговски площи (с площ над 10 000 кв.м.) отбелязва лек ръст, като достига 791.760 кв.м, което се дължи основно на откриването на Mall Markovo Tepe в Пловдив.

ОЩЕ

Нов опит за продажбата на Телефонната палата в София

След като през 2010 г. за малко не се стигна до сключване на сделка за продажбата на Телефонната палата в София на ирландската инвестиционна група West Incorporated, шест години по-късно се прави нов опит сградата да намери нов собственик.

ОЩЕ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА