Last news in Fakti

7 Август, 2017 13:37 1 965 0

Силното търсене тласка цените нагоре

  • хонконг-
  • жилища-
  • цени-
  • имотен балон
Силното търсене тласка цените нагоре - 1
Снимка: Shutterstock

С 0.69% поскъпнаха през юни цените на жилищата в Хонконг на месечна база. Независимо от предприетите мерки за охлаждане на пазара стойността на квадратен метър жилищна площ се е повишила с рекордните 21.6% на годишна база, отчитат местни анализатори.

През месец май правителството на Хонконг обяви 8-мия рунд от мерки за охлаждане на пазара, който включва повишаване изискванията при отпускане на ипотечни заеми, но поради недостигът на имоти цените продължават да растат. По-високият гербов данък също не помага за укротяване на пазара.

С 15% ще поскъпнат жилищата през следващите 30 месеца прогнозират анализатори, базирайки се на силното търсене и ограниченото предлагане. До края на годината стойностите ще се повишат с около 2%-3%, е мнението на Томас Лам, старши консултант в специализираната компания Knight Frank. Той прогнозира и въвеждането на нови мерки за охлаждане на пазара.

Броят на пустеещите имоти в Хонконг, в близките 3-4 години, ще нарасне до 98 000 единици, което ще е рекорд за последните 13 години. Именно тогава и цените ще започнат да спадат. Но това няма да стане преди 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА