Last news in Fakti

13 Октомври, 2017 14:07 2 987 4

Ръст в продажбите на жилища 4 поредни месеца

  • испания-
  • жилища-
  • продажба
Ръст в продажбите на жилища 4 поредни месеца - 1
Снимка: Shutterstock

Малко над 41 000 сделки с недвижими имоти са били сключени през август в Испания, сочат данните на Националния статистически институт на страната. Това е със 16% повече в сравнение със същия период на 2016 г. За четвърти пореден месец се наблюдава ръст в продажбата на жилища, като показателите почти са достигнали 2010 г.

Интересно е да се отбележи, че 90.6% от имотите обявени за продажба са пустеели. „Може да се предположи, че за продавачите това не е бил последният или единствен имот”, коментират местни анализатори и допълват, че днес испанците в краен случай се решават на продажба на недвижим имот.

Най-голямо търсене на апартаменти има в област Валенсия. Там се реализират по 163 сделки с имоти на 100 000 жители. Следват Балеарските острови, където се падат по 152 продажби на 100 000 жители и третото място е за Андалусия със 125 продажби на 100 000 жители. Последната провинция е била лидер през август по брой сделки – 8224 броя.

Обемът на инвестиции в недвижими имоти в Испания достигна 8.7 млрд. EUR за първите девет месеца на 2017 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хост

    2 1 Отговор
    Брей що ли си продават апартаментите а не въртят далавера с наема? Глупави испанци ;) .
  • 2 Eee

    5 1 Отговор
    Напишете нещо и за бг-то,как скачат цените щото се чака на опашка.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.