18 Септември, 2017 17:21 1 947 1

С колко ще поскъпнат жилищата в Испания

  • испания-
  • жилища-
  • цени-
  • прогноза
С колко ще поскъпнат жилищата в Испания - 1
Снимка: Shutterstock

Със 7.3% ще поскъпнат жилищата в Испания до 2020 г., макар и със значителни различния в отделните региони на страната, прогнозират анализаторите на Solvia, подразделението за недвижими имоти на банка Sabadell. Още една испанска банка - Bankinter, прогнозира ръст на цените, но в рамките на не повече от 4% към края на 2017 г. и 4%-5% през следващата година. Най-силно търсене на жилища се очаква в регионите с най-силно търсене и най-силно развита икономика - Каталония и Мадрид. Прогнозите на Solvia е, че там се очаква поскъпване съответно с 11% и 14%.

Също така се прогнозира ръст на продажбите в рамките на 7%-8% до 2020 г. Най-много продажби се очаква да бъдат реализирани в Барселона, Мадрид, Севиля, Малага и Аликанте, където търсенето и към момента е високо.

В същото време интересът към имоти на остров Ибица и недостигът на предложения, водят до ръст на цените, сочи анализ на Engel&Volkers. Най-много чуждестранни купувачи има от Германия. Следват предприемачите от Великобритания и Франция. Интерес има и от страна на швейцарци и италианци. Очакванията са, че продажбите там ще растат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хук

    0 0 Отговор
    Тия що пазаруват там а не в БГ.