3 Август, 2018 18:14 2 847 7

Силно поскъпване на жилищата в Унгария

  • унгария-
  • будапеща-
  • жилища-
  • цени
Силно поскъпване на жилищата в Унгария - 1
Снимка: Shutterstock

С 13.2% поскъпнаха жилищата и къщите в Унгария през първото полугодие на текущата година в сравнение със същия период на миналата, сочат данните на Националната банка на Унгария (MNB). В Будапеща ръстът е 16.6%, което е над средното ниво в сравнение с година по-рано. В провинциалните градове поскъпването за година е 14.8%, което също е сред най-високите показатели за последните години.

Увеличението на цените ще продължи, прогнозират анализатори. Причината ще е дефицитът на жилища, който към 2021 г. ще достигне 27%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Орбан

    8 1 Отговор
    защитава интересите на Унгария и резултатите са на лице. Оправиха си държавата хората, няма за политици дупедавци, като нашите!

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    1 7 Отговор

    До коментар #1 от "Орбан":

    Ако беше "политик-дупедавец" щеше да ти е пълен джоба и да говориш точно обратното,ама НЕ СИ:)Както и да е-в някой друг живот може и да станеш!
  • 3 име

    1 3 Отговор
    Поскъпват във форинти. Предполагам турският пазар ако беше в лири щеше да е №1.
  • 4 nkavrakov

    2 5 Отговор
    И тук ще стане така СКОРО. Догодина влизаме в чакалнята за еврозоната, пускат третия лъч на метрото, вдигат заплатите в цялата администрация заради изборите.

    Коментиран от #6

  • 5 Тих бял Дунав

    3 1 Отговор
    "...поскъпнаха жилищата и къщите ..." Къщите не са ли жилища, бе Миленче? Ще поскъпват - като не строят! Маджари ...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гост

    0 0 Отговор
    Да напомня само, че в Унгария /като навсякъде по света/ един квадратен метър е квадрат със страна 1 метър, а в БГ квадратен метър означава нещо неясно. Двустайни апартаменти с площ 100-120 кв. м. се срещат все по-често. По-рано такова жилище носеше гордото име "гарсониера"! Скоро гледах стар тристаен панел с площ 79 кв.м. по нотариален акт, а брокерката ме уверяваше, че бил 120-130 кв. м. защото новите апартаменти с тази площ се водели 130 кв. м., че дори и 150 кв.м.!?!?! Наглостта и простотията на брокерите е безкрайна!

    Така че...... унгарците май сме ги "стигнали", че и изпреварили в цените.