Last news in Fakti

28 Февруари, 2012 11:06 4 697 4

Не всички компании предпочитат Китай

  • nestle-
  • шверин-
  • германия-
  • фабрика-
  • инвестиция

Когато говорим за производство, първата асоциация, която правим е Китай. Световни концерни от хранително вкусовата промишленост до IT технологиите през последните 15 години изнесоха производството си в азиатската страна. Дали обаче някои от тях няма да се върнат към Европа?

Швейцарският концерн Nestle планира да извърши през 2012-а една от най-големите си инвестиции от началото на кризата. В Шверин (Северна Германия) започва строителството на фабрика за капсули за кафе от марката Dolce Gusto, които се продават в 41 държави. Инвестицията е на стойност 220 млн. EUR и е продиктувана от факта, че тази дейност на концерна е най-бързо развиващата се през последната една година в Европа. Очаква се да бъдат разкрити около 450 постоянни работни места.

Фабриката в Шверин ще е третата по производство на тези капсули след заводите в Испания и Великобритания. Там ще се капсулира кафе за скандинавските пазари, както и тези в Германия и Източна Европа. Още през 2013 г., когато ще бъде отрито предприятието, се предвижда паричния оборот да достигне 800 млн. EUR. Плановете за 2014-а са годишното производство да достигне 2 милиарда капсули.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПИСНА МИ .

    0 1 Отговор
    ИЗБРАЛИ СА ДА ИНВЕСТИРАТ В ГЕРМАНИЯ А НЕ В БЪЛГАРИЯ

    КАКВА ИМ Е ЛОГИКАТА НА ТЕЗИ ?

    ТУКА ЗА ПО 200 ЕВРО ЩЕ НАМЕРЯТ РАБОТНИЦИ И ПАК В ГЕРМАНИЯ ИНВЕСТИРАТ !!

    НЕ МОЖЕ ТАКА БЕ !!!
    НЕ МОЖЕ ТАКА БЕ !!!
    НЕ МОЖЕ ТАКА БЕ !!!
    НЕ МОЖЕ ТАКА БЕ !!!
    НЕ МОЖЕ ТАКА БЕ !!!


    АБЕ ЕЕЕЕЕЕ !!! ПИСНА МИ .. !!!

    НИКАКВА РАБОТА В БГ
  • 2 хес

    2 0 Отговор
    Ако капсулите се правят в Китай ще струват 10 евроцента , в България 15 цента , а тези от Германия ще струва 50 цента примерно, ама като има кой да купува това кафе -боклук що не !?!?!

    Коментиран от #4

  • 3 totojak

    1 1 Отговор
    Това се казва насърчаване на икономиката по време на криза 800 мил.евро паричен оборот още през първата година ами послеееее ехеееейййййй
  • 4 grozen

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "хес":

    2 млрд. капсули!
    Да живеят опаковките!