Last news in Fakti

14 Февруари, 2012 10:09 3 715 2

Недооценената Източна Германия

  • инвестиции-
  • германия-
  • град-
  • доходност-
  • имот

Малки градчета в бившата ГДР са най-печелившите места за инвестиция в недвижими имоти. До този извод са стигнали анализатори от Института Bulwien Gesa и Академията за недвижими имоти Irebs към Университета в Регенсбург.

От Топ 5 на германските градове, които са най-добри за инвестиции в недвижими имоти, три се намира в бившата ГДР. В Източна Германия сега е трудно да се намери сигурно място за инвестиции в недвижимости. Жилищният пазар в Хамбург, например отдавна прегря. В редица малки градове през последните три години темпът на увеличаване на наемите беше много по-бърз от този при продажбените цени.

В анализа на Bulwien Gesa се посочват и най-рисковите за предприемачите градове – Кьолн, Висбаден, Магдебург. От института са изследвали динамиката на цените на имотите в 125 града. Оказва се, че инвестиционният риск е малко по-висок в населените места, където през последните три години се наблюдава ръст на наемите над 1.5% на година.

Недооценен остава град Цвикау (четвъртия по големина град в Саксония). През последните три години наемите там са се повишавали с 4.6% всяка година, а доходността – с 4.7%. В Топ 5 на най-добрите за инвестиции в недвижими имоти градове влизат също така Мюлхайм на река Рур, Гера, Гисен и Дрезден.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаана

    0 0 Отговор
    Да така е, за мен Дрезден е фаворит. Много красив град има прираст на население и цените на наемите се качват макар и не бързо, но постоянно.
  • 2 хаана

    0 0 Отговор
    Да така е, за мен Дрезден е фаворит. Много красив град има прираст на население и цените на наемите се качват макар и не бързо, но постоянно.