3 Май, 2019 14:11 3 295 2

Продължава поевтиняването на имотите в Бразилия

  • бразилия-
  • жилища-
  • цени

За година спадът е близо 2%

Продължава поевтиняването на имотите в Бразилия - 1
Снимка: Shutterstock

Независимо от икономическата стабилност, която се наблюдава в Бразилия, пазарът на недвижими имоти продължава да се сблъсква с трудности. Това е заключението на анализ изготвен от консултантската компания Global Property Guide. С 1.89% са поевтинели имотите в Сао Пауло през 2018 г. За сравнение, през 2017-а обезценяването е било в рамките на 1.5%, а през 2016-а – 5.53%.

Кризата в Бразилия започна през 2013 г., а когато година по-късно Централната банка на страната повиши лихвените проценти девет пъти до 11%, се отчете рязко забавяне на икономиката. През 2016 г. страната премина през редица политически трудности.

Средната цена на жилищата в Рио де Жанейро е 4370 USD/кв.м. Жилище с площ от 120 кв.м в центъра на града може да се купи срещу 709 200 UD, а в Сао Пауло – 524 400 USD.

През миналата година бразилската икономика се стабилизира като нарасна с 1.3% в сравнение с година по-рано. Очаква се през текущата година тя да нарасне до 2.4%, а през следващата – до 2.3% по прогнози на Международния валутен фонд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганай

    12 3 Отговор
    Ми то и в софия поевтиняват, ама брокерите не вярват.
  • 2 соросоидни кърлежи

    5 3 Отговор
    аз съм циганин,какво ще стане ако реша да самонастаня в някоя фазенда в Бразилия,дали там има нпо да ми помогне да се боря с кравопийци-собственици, тук в БГ ни победихме и живеем рахат, а българи са нашите роби.Голямо благодаря на чичо Сорос и други доброжелатели на цигани.