Last news in Fakti

7 Октомври, 2020 09:21 2 540 6

Пазар, който демонстрира възстановяване

  • бразилия-
  • жилища-
  • цени

Търсенето на жилища в Бразилия расте

Пазар, който демонстрира възстановяване - 1
Снимка: Shutterstock

Към края на септември 2020 г. броят на потвърдените случаи на заразени от коронавирус надхвърля 4.78 млн. души. Нещо повече, през август цените на жилищата отчитат ръст от 1.45% на годишна база. Това е 19-тия поред месец на поскъпване и най-добър резултат от ноември 2015 г. досега. Отчитайки инфлацията обаче, поскъпването е 0.97%.

Търсенето се повишава благодарение на ниските лихвени проценти в резултат на пандемията от коронавируса. През юли 2020 г. Жилищният съюз на щата Сао Пауло е регистрирал продажбата на 4341 нови жилищни единици, което е с 32.3% повече спрямо година по-рано.

По данни на Secovi-SP, ограниченията въведени в резултат на пандемията доведе до спад от 44.4% на новите жилища в Сао Пауло, което рядко контрастира с огромния годишен ръст от 49.6% през 2019 г. Cyrela Brazil Realty SA - една от големите строителни компании в Бразилия, съобщи, че през второто тримесечие на текущата година те са пуснали в експлоатация едва 1634 жилищни единици, което е спад от 68.2% спрямо 2019 г.

През миналата година икономиката на Бразилия нарасна с 1.1% спрямо 2018-а и след ръст от 1.3% през 2017-а. Правителството прогнозира спад на БВП до 4.7% през 2020 г. Това е най-големия спад за последните 100 години.

Доходността продължава да спада . В Рио де Жанейро тя се движи в рамките на 2.98%-3.79%, а в Сао Пауло - от 4.67% до 6.05%, съгласно проучване на Global Property Guide.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сос

    10 1 Отговор
    Стига сте ни занимавали с др. държави. Как е при нас при ръста на покупките и цените ."Скоро ще имаме 2000е за метър."В ителия,франция,испНИЯ,АНГЛИЯ...има икономическа криза и масови съкращения. Как мислите това дали ще ни отмине и нас. стига с глупостите. о
  • 2 Ееее

    4 2 Отговор
    Нас много ни интересува как е пазара в Бразилия 😂😂😂
  • 3 Умен

    4 1 Отговор
    Пишете как се е сринал пазара в София, как сделките са паднали с 35%. После напишете статия от някое броки как пазара бил стабилен и се очаква покачване на цените.
  • 4 Умен

    3 0 Отговор
    Още от сега предвиждам опорката на брокитата за драстичният спад на сделките. Ще кажат, че това било, защото продавачите занят, че ще има световна инфлация и са изтеглили имотите си от пазара а като няма имоти нямало как да се извършват толкова много сделки като преди. А защото пък нямало много предлагане щяло да доведе до вдигане на цените. Да не забравяме и фазата на луната, тя също влияе за покачването на цените на имотите.
  • 5 Брокер

    0 0 Отговор
    Не се тревожете,у нас пазара на имоти е стабилен,но всичко става с пари както знаете
  • 6 Умен

    0 0 Отговор
    Айде честито. Мораториумът върху кредите е паднал от първи октомври. До март 2021 ще стане ясно колко надълбоко са в л....та хората. Банкерите към момента предвиждат един милиард лева кредити, които няма да се обслужват.