Last news in Fakti

10 Септември, 2019 09:37 6 092 14

Москва: Най-евтините жилища поскъпват

  • москва-
  • русия-
  • жилища-
  • пазар-
  • цена

Средната цена вече достига 2600 USD/кв.м

Москва: Най-евтините жилища поскъпват - 1
Снимка: Shutterstock

Московските жилища на първичния пазар продължават да поскъпват. Средната цена към момента е около 170 000 рубли, което прави почти 2600 USD/кв.м. Излизането на пазара на нови проекти, които традиционно понижават цената, сега играят обратната роля – наблюдава се ръст, отчитат местни брокери.

През август на първичния пазар на жилища се наблюдава ръст в цените в 88 московски квартала, в които се строят почти 17 000 жилищни единици. Увеличава се делът на жилищата, които се предлагат в начален етап на строителство – от 14% на 22.6%.

Независимо от това, че цените се повишават, строителните предприемачи не променят процента отстъпка, който са готови да направят и той остава 5%.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Имотен балон

    22 12 Отговор
    2600 долара е равно на 2000 евро
    Но квадратния метър в Москва не включва общи части, стени, мазета, и имота ти се издава готов за живеене.
    Там приравнено на нашия "квадрат" е малко по-евтино от София.
    Правете си сметката щом в Москва имотите са по-евтини от София какъв имотен балон имаме ние!
    Скоро един направи сравнение между имотите в центъра на Ню Йорк-квартал Манхатън и центъра на София. Оказва се че в центъра на София е по-скъпо от Манхатън!

    Коментиран от #2, #3, #6, #13, #14

  • 2 хhhh

    12 5 Отговор

    До коментар #1 от "Имотен балон":

    Целият пазар е балонизиран, не само имотите, това са цикли, на този му остава не повече от година. Проблема е че всички купуват когато балона се надува и спират покупките когато започнат да падат цените. Елементарна народопсихология, никой не иска да се мине. Когато се вдигат искат да купуват, защото вярват че цените ще растат още и обратното, когато падат никой не купува защото вярват , че още ще падат
  • 3 Бугараш

    16 14 Отговор

    До коментар #1 от "Имотен балон":

    Първо ,2000 евро е в т.н Подмосковие,което е на около 30-40 км .от центъра на т.н им столица.Там ,до ден днешен почти няма инфраструктура.Наскоро един т.н.московчанин каза,че трънско село в България му се струва ,като Манхатън в сравнение с околностите на уж големите им градове.Второ ,имотите в Манхатън са на минимлна цена,около 12 000 долара на квадрат до 100 000 доларес ,максимум на квадрат.За наша радост,като член на Европейския съюз ,цените на имотите при нас , са по- ниски от съседна Сърбия,в която средната заплата е по-ниска ,но цените,като цяло са по-високи в сравнение с тези у нас.Като човек ,който пътува често до Белград и Нови Сад,мога да кажа ,че Сърбия е изостанала с около 30 години от България.Винаги ми е забавно да чета някакви сравнения за цени някъде си ,на стоки и услуги най-вече на "хора от нашата родина ,специалисти",които през живота си никога не са стъпвали в градове и държави които сравняват с България,най-вече в т.н ни "Освободителка Русия" .

    Коментиран от #5, #7, #8

  • 4 Ептем зле

    8 3 Отговор
    Друго си е да те лъхне радиация от Архангелс, електрифицират се руснаците, еи колко са модерни само.
  • 5 8777

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "Бугараш":

    Какви 10 к долара бе пич, напиши one bedroom apartment manhatan в гугъл, после виж средната цена на имотите в центъра на София, толкова ли е трудно? Хората ти пишат че сме на подобни цени и това е вярно. Хората ти обясниха че нашия квадрат всъщност е половин квадрат във всяка друга точка на планетата, защото само тук стандарта на издаване е такъв че трвбва да вкараш 20-30к за да го направиш за живеене и само тук в квадратурата ти се включва и стени, стълбища и т.н.

    Коментиран от #12

  • 6 Комбинатор

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Имотен балон":

    Имотен балон ти е главата!
  • 7 Изкуствено надути цени

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Бугараш":

    Понеже няма имотен балон,как така панелка в Дружба струва 70-80 хил. и е пълен КУПТОР ,а нова е купувана за 15 хил.И на всичкото отгоре не и остава много живот на тия панелки.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Марко

    3 3 Отговор
    Това, че цените в Манхатън вече дишат прахта на софийските, е особено забавен виц , произхождащ от главиците на онези, халюциниращи гръмовно спукване на "балона", белким успеят и те да се докопат до имот за нула пари.
    Успех на мечтателите ;)
  • 10 Марко

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "plovdiv 1912":

    200 евро/кв.м. цена на строител .....човече, много си далече от материята, повярвай ми!

    Коментиран от #11

  • 11 plovdiv 1912

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Марко":

    Явно си хипер запознат с материята , няма лошо , може даже да го обясниш на всички , които се разхождат до летище София с еднопосочен билет за някъде и си късат личната карта след 6 месеца живот в нормална страна , а за това колко излиза квадрата , ти ако желаеш може и милион вероятно да ти излезе , моята къща излезе 190 евро на квадрат .........
  • 12 Живял в Big Apple

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "8777":

    Смотаняк, това са цени на наеми, не продажни. И се пише Manhattan.
  • 13 Георги

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Имотен балон":

    Не знаете какво пишете. Първо вижте цените после пишете. Най-малките ателиета в Манхатан от по 20-30 кв. започват от около 800000 долара!!! Излагате се!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.