Last news in Fakti

25 Октомври, 2019 10:21 5 278 7

Отдават балкони под наем

  • москва-
  • наем-
  • стая-
  • балкон-
  • русия

Московчани често отдават под наем и стаи в единственото си жилище

Отдават балкони под наем - 1
Снимка: Shutterstock

Все по-често московчани отдават под наем част от собственото си жилище, независимо че то се явява единствено. Могат да се наемат не само стаи, но и ... балкони. Към днешна дата 70% от стаите, които се отдават под наем се намират в жилища, в които живеят хазяите. Тенденцията е свързана със спад в реалните доходи на населението, коментират анализатори. Друг фактор е сложната ситуация на пазара на труда – за да си осигурят сносен начин на живот все повече собственици са склонни на подобна крайна мярка.

„Сблъсквали сме се с уникални случаи, когато през летните месеци собствениците на жилища предлагат под наем остъклен балкон на втория етаж от 9-етажна сграда в кв. „Голямоно”, казва Оксана Полякова, заместник управител на агенция за недвижими имоти.

Наемането на стая в Москва е много популярно. За последните 3 години делът на тези, които искат да наемат част от жилище е нараснал от 13% на 23%.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Виме

    9 2 Отговор
    В затворен комплекс Амарант на Константин и Елена се продава апартамент на последен етаж с балкон съставляващ 40% от квадратурата, като питаш "защо" и брокера: " за да можете да си правите парти на балкона, там има 2 барбекюта"
  • 2 чукча

    14 5 Отговор
    толко е арно при братушките, че сичко живо бега в обратната посока
  • 3 Илия

    11 1 Отговор
    Колко са задружни руснаците, жилищата си споделят, остава въпроса дали си споделят така и жените :)

    Коментиран от #4

  • 4 Bossman

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Илия":

    Жените не е нужно да се споделят с тях.Те сами идват при теб след като половинките им се напият и не стават за секс
  • 5 ЕХА

    3 4 Отговор
    Сензация! нараснало било отдаване на стаи с хазаи.. Специално за България ,това е нормална практика и нищо лошо не виждам в това да изкараш някой лев.Дават при нас и мази,бечови стаи, има случаи и гараж да се пригоди под жилищни нужди.За балкона много тъпа шега..

    Коментиран от #7

  • 6 1944

    5 4 Отговор
    мизерници с имперски амбиции
  • 7 Що,

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЕХА":

    Се впрягаш, нали сте все по- и най- и "можете да повторите".Светът търпя парвенющината ви заради високите цени на петрола, сега ще погледаме връщането в реалния живот. И бащицата ви ще се отучи да закъснява с часове за срещи с държавни глави, и Толстой ще си позатвори човката! А че горките хора си дават стаичките и балконите за да преживяват, е наистина твърде жалко за толкова богата земя!