Last news in Fakti

20 Март, 2020 14:11 3 034 5

Платформа връща 100% парите

  • airbnb-
  • резервации-
  • пари-
  • плащания-
  • коронавирус

Airbnb няма да глобява за анулирани резервации

Платформа връща 100% парите - 1
Снимка: Shutterstock

Онлайн платформата за резервации Airbnb въвежда политика на 100% връщане на средствата на клиентите. Няма да има глоби за анулирани резервации. Правилата се въвеждат за резервации направени не по-късно от 14 март с дата на използване до 14 април, се казва в съобщение на компанията, цитирано от аг. Bloomberg.

Не желаем гостите ни да се чувстват непременно задължени да пътуват, само защото не могат да си върнат парите”, обяснява генералният директор на Airbnb Браян Чески. Това е отговорът на компанията във връзка с извънредната ситуация предизвикана от пандемията с коронавируса.

По-рано въпросните правила действаха само на територията на Китай, Италия и Южна Корея, като за останалите засегнати държави правилно не важеше, което предизвика възмущение у потребителите. След като Доналд Тръмп ограничи пътуванията от и до Европа и в списъка по този начин беше добавен и САЩ, който е най-големият пазар на Airbnb. Новата политика няма да се отнася за континентален Китай, който трябва да се върне към нормален начин на живот от 1 април.

„Знаем, че предприетата мярка ще се отрази негативно на много от наемодателите, които разчитат на доходи именно от този бизнес, но много от тях решиха частично и напълно да върнат парите на клиентите си”, допълва Чески.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    3 13 Отговор
    Да фалира вече тая измекярска платформа! Има си хотели за туристите. Аман от измекяри, които без да плащат налози, данъци и осигуровки пускат чужденци в апартамента, които само пречат на съседите с просташки пиански изпъленения. Който иска да е турист си плаща в хотела, а не да идва с нискобюджетния райън еър, да спи по някакви вмирисани апартаменти и да мъкне торби пълни с евтин алкохол от лидъл. Безобразие

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Къш бе

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    сдухан!

    Коментиран от #3

  • 3 Куче долно да

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Къш бе":

    Мълчиш измекярино!
  • 4 Платформа връща 100% парите

    1 0 Отговор
    От кога започнахте да пишете статии на цигaнски
  • 5 Коментара

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Не приятелю няма да фалира "тази измекярска платформа" виж фалирали хотелиери и разни паразитни посредници ще има. За всеки влак си има пътници ...ама твоя май си го изтървал...