31 Август, 2020 20:25 6 121 5

Гражданство срещу покупка на имот вече не е атрактивно

  • великобритания-
  • имоти-
  • инвестиции-
  • гражданство-
  • пандемия-
  • коронавирус

Едва 23 подадени молби за второто тримесечие във Великобритания

Гражданство срещу покупка на имот вече не е атрактивно - 1
Снимка: Shutterstock

Покупката на имот с цел получаване на гражданство загуби популярност във Великобритания през текущата година. Едва 23 са подадените заявки през второто тримесечие на 2020-та, като властите не са отхвърлили нито една молба. Причината за малкия брой кандидати е пандемията от коронавирус. Британско гражданство са поучили 9 граждани на Хонг Конг, 8 китайци, 4 руснаци, по един катарец и тайванец.

Инвестициите реализирани от чужденците са на обща стойност 51.2 млн. USD, което е два пъти по-малко спрямо първото тримесечие. Това е най-ниския показател за последните девет години.

Министерството на вътрешните работи не е отхвърлило нито една кандидатура, с което ведомството потвърди дългогодишната тенденция за спад на отказите. За последните 4 години спадът на отказите е 4.7%. Честотата на отказите варира от 0% за гражданите на Бразилия до 27% за иранците. Най-добре се представят американците. За последните 3 години 235 граждани на САЩ са кандидатствали по програмата и само на един е отказано гражданство. При руснаците процентът на откази е 4%.

"Макар това да не е отчетено като тенденция в последния ни доклад, наблюдаваме ръст сред американците, които инвестират на Острова и кандидатстват за британско гражданство", казва управителят на отдел "Инвестиции" във Visa Фарзин Язди.

Интересът от страна на чужденци да получат британско гражданство не е изненада, тъй като Великобритания влиза в списъка с държави, които предоставят едно от най-ценното гражданство на планетата.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д-р Менгеме

    12 5 Отговор
    Кое му е ценното на британското гражданство?!?! Кочина, абсолютна... Затова няма вече мераклии...
  • 2 В Британия няма гражданство,

    5 1 Отговор
    има посаничиство.
  • 3 Тото

    8 3 Отговор
    В една монархия няма граждани! Има поданици. Тия там на острова какви са? Добре е да се обясни все пак това!
  • 4 Съдията Дред

    1 0 Отговор
    Не е атрактивно заради Брекзит
  • 5 Стамат

    0 0 Отговор
    Стойте си на село и не гледайте Лондон