Last news in Fakti

18 Август, 2020 16:53 5 639 5

Небивал интерес към имотите

  • великобритания-
  • лондон-
  • жилища-
  • цени-
  • продажби

Юли се оказа изключително натоварен за британския пазар

Небивал интерес към имотите - 1
Снимка: Shutterstock

Британският пазар на недвижими имоти през юли отчете най-високите си стойности по отношение на търсене и брой реализирани сделки за последното десетилетие. Според анализатори, бумът се дължи на факта, че много клиенти от март, април и май са отложили покупката си за юли и август, за да имат по-ясна картина какво ще се случи в резултат на пандемията от коронавируса.

Броят на юлските продажби е с 38% повече спрямо същия месец на 2019 г. Общата цена на реализираните сделки е 48.5 млрд. USD. Най-голям ръст се отчита при сделките с големи жилища - 59%.

Потенциалните продавачи също така проявиха активност - на пазара бяха пуснати повече обекти, спрямо който и да било месец от 2008 г. насам. Рязко се е повишил интересът към имоти на стойност между 655 550 USD и 983 320 USD, след като обявените данъчни отстъпки и понижението на гербовия данък.

Средно с 0.2% са се понижили офертните цени, като основно това се дължи на пандемията. За Лондон понижението е 2%, където броят на обявените за продажба имоти отчита ръст от 69% на годишна база.

В седем от разглежданите британски региона офертните стойности са достигнали рекордно високи нива, тъй като продавачите са целели максимално да използват момента на повишено търсене. Общо цените на имотите във Великобритания са отчели най-високия месечен ръст за последните 11 години.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gost

    12 0 Отговор
    Миленче, ти четеш ли си копи-пейста? Как, бе мила ми Милено, във Великобритания продават и купуват с долари, бре моме???

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 Тото

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Gost":

    Благодаря за направения от вас коментар.
  • 3 Еее

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Gost":

    Тя жената от село,чувала е само за доларо.😂
  • 4 Костава Вътри

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Gost":

    Превеждат от американски/канадски/австралийски уебсайт и го правят дословно, без мислене, като роботи. Разбра ли сега защо цените са в долари?
  • 5 Ico

    5 2 Отговор
    Абе защо ли в последните няколко седмици постоянно се пускат статии как пазарът на имоти върви нагоре, цените растат, а хората купуват ли купуват, а сега се пуска статия и за Великобритания. Нещо ми намирисва на спускания застоял мухлясал газ от имотния балон