Last news in Fakti

5 Март, 2021 07:21 3 013 4

Разнородна година за строителството в Бургас

  • бургас-
  • строителство-
  • данни

Спад в приходите от жилищно строителство, ръст при сградното и нежилищното

Разнородна година за строителството в Бургас - 1
Снимка: М. Богданова ©

Приходите от дейността на строителните предприятия в област Бургас през 2019 г. са 990.8 млн. лв., като спрямо 2018 г. намаляват с 4.2%. Приходите от ново строителство и подобрения са в размер на 916.1 млн. лв., а от поддържане и текущ ремонт - 74.7 млн. лева. Относителният дял на приходите за поддържане и текущ ремонт на жилищните сгради е 50.7%, а на нежилищните сгради - 49.3%, сочат данните на Националния статистически институт (НСИ).

Приходите от сградно строителство са 654.2 млн. лв., или с 5.3% повече спрямо 2018 година. При жилищното строителство е отчетен спад с 5.5%, а при нежилищното строителство - ръст от 25.8%. Относителният дял на приходите от строителство на жилищни сгради е 58.6%, а от строителство на нежилищни сгради - 41.4% от общите приходи от сградно строителство.

В област Бургас приходите от гражданско строителство са 336.6 млн. лв., или с 18.5% по-малко спрямо 2018 година. С най-голям относителен дял по видове приходи от гражданско строителство е "Други приходи“ - 58.7%, следван от "Транспортна инфраструктура - пътища, самолетни писти, тунели, мостове“ - 23.9%.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    10 0 Отговор
    Най-сетне, една новина по темата. Благодаря ви! А разходите за ремонти се качиха и в нашият вход. Да ви кажа ли как? Домоуправителят ни е частен. Държи разни фирмички за ремонтни дейности. Като стана криза, и хората си свиха останалите парици за черни дни, домоуправителя, без да ни пита, почнал да сменя кранове на ВиК за по 150 лв, да подменя стари прозорци по 40 лв едното стъкло, да сменя крушки на входното осветление по 20 лв бройката...... А ние разбираме това постфактум, като видим месечният отчет, а парите вече са дадени. От 14 години живея в този блок и за толкова години не сме имали толкова изгорели крушки, колкото за последната. Ето така се качват разходите ни за ремонти.
  • 2 мечо

    5 0 Отговор
    еми фанети си домоправителя и гу набите

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Лош

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "мечо":

    А ако не е прекалено грозен - ....... и още нещо :) му направете! Че срамът е голям и се помни, а боят бързо се забравя. Иначе няма управия!
  • 4 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "мечо":

    Мечо, това е единственото ти умно изказване.