26 Април, 2021 12:45 6 616 4

Странно предназначение на уникален имот

  • mcdonald's-
  • сащ-
  • ню йорк-
  • къща-
  • исторически имоти

Един от ресторантите на МсDоnаld'ѕ се намира в историческа къща

Над 35 000 ресторанта в над 100 държави има веригата на бързо хранене МсDоnаld'ѕ. Повечето са със стандартна визия, отговаряща на изискванията на компанията. Един от тях обаче е различен. Става дума за заведението на бързо хранене на Лoнг Aйлънд в Hю Xaйд Πapĸ, Hю Йopĸ. Някога къщата, която днес е превърната в закусвалня е била имение. Сградата е построена през XIX в. и е най-красивият МсDоnаld'ѕ в САЩ.

Сградата е построена през далечната 1795 г. Първоначално е била фермерска къща. Следва имение в грузински стил. След Първата Световна война то е преустроено на погребален дом, а след това е превърнато в ресторанти.

МсDоnаld'ѕ придобива имота срещу 1 млн. USD през 1986 г. Къщата е в доста окаяно състояние и се нуждае от основен ремонт. Компанията за бързо хранене е искала да изгради обект на мястото на къщата, но жителите в района са се възпротивили. Две години по-късно имението е обявено за сграда с историческа стойност и така МсDоnаld'ѕ е принуден да превърне съществуващата къща в един от многобройните си ресторанти. Открива го през 1991 г., като единствената разлика с оригиналната къща е цветът на капаците на прозорците – черен, вместо морско синьо.

Странно предназначение на уникален имот

Странно предназначение на уникален имот

Странно предназначение на уникален имот

Странно предназначение на уникален имот


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тези

    14 3 Отговор
    ресторанти трябва да ги забранят със закон заради вредните боклуци, дето продават и които докарват диабет, рак, високо кръвно и др. хронични болести.

    Коментиран от #3

  • 3 пеперони

    7 5 Отговор

    До коментар #2 от "Тези":

    яж кисело зеле и захарен памук.

    Коментиран от #4

  • 4 Краси

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "пеперони":

    Човек, който критикува макдоналдс и всяка друга паплач, предлагаща вредна бърза храна едва ли яде кисело зеле и захарен памук. По скоро хапва агнешки бутчета с прясна салата и запива с хубава отлежала ракия. Това е непостижимо удоволствие за тези, които харесват фаст фуд.