Last news in Fakti

24 Януари, 2013 16:14 6 032 3

Превръщат пустеещи офиси в жилища

  • офис-
  • жилища-
  • предназначение-
  • великобритания

Проблемът с липсата на място за строителство в мегаполисите принуждава както местните власти, така и инвеститорите, да променят предназначението на вече построени сгради. Поредният пример е Лондон.

Градските власти възнамеряват да разрешат на предприемачите да превърнат пустеещите офиси в жилища, без за това да се издава лиценз. Според експерти, броят на подобни обекти в британската столица, е около 40 000, а в цялата страна – почти 100 000.

Само в Лондонското сити 279 000 кв.м офис площи могат да бъдат веднага превърнат в жилищни.

„В цял Лондон стотици сгради с офиси могат лесно да бъдат префасонирани на такива с апартаменти”, казва Адам Пърк, управител на отдел „Планиране” в консултантската компания Colliers International за Англия.

Това не е първия подобен проект. В германският град Франкфурт заради липсата на достатъчно жилищна площ редица офиси са превърнати в апартаменти. Основният минус е, че подобна промяна на предназначението изисква значителни финансови средства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владимир Йосифов

    2 1 Отговор
    ЧУЖДЕНЦИ купиха хиляди апартаменти в Лондон и това промени пазара на имоти .
    ЧУЖДЕНЦИ !!!
    Какво би привлякло чужденци в София ???
    00Римляните идват ! - възкликва английският THE TELEGRAPF

  • 2 Ильо войвода

    1 0 Отговор
    Владко, дай да видим как да спрем тези 20-30 хиляди читави хора останали на тази територия и после си мечтай, че някой заблуден ще се засели тук!
  • 3 Pesho

    0 0 Отговор
    Да живеят моловете и бизнес сградите! Това ги чака :D