Last news in Fakti

26 Май, 2021 13:47 6 966 10

Нов крупен инвеститор избра морски град

  • бургас-
  • индустриален логистичен парк бургас-
  • инвестиция-
  • тисенкгруп-
  • германия

„Тисенкгруп" ще участва в изграждането на Индустриалния логистичен парк-Бургас

Германският инвеститор "Тисенкгруп" ще участва във втората фаза по изграждането на Индустриалния логистичен парк-Бургас, който се намира в близост до квартал "Меден рудник". Компанията е една от водещите в областта на автомобилния и корабостроителния сектор и в производството на промишлено оборудване.

„Идването на подобен инвеститор показва солидарността от наша страна и приемането на Бургас като реален субект, който може да осигури условия за бизнес. Когато компанията стъпи в даден регион, то това е на първо място сигнал към големите компании от техния ранг, а след това и оценка на качеството на местната власт, включително на национална и данъчна политика“, каза кметът на Бургас Димитър Николов, който призова общинските съветници да гласуват докладната за провеждане на търг за желания от „Тисенкгруп“ парцел с незабавно изпълнение.

Плановете на "Тисенкгруп" са за изграждането на иновативен център, който да отговори на най-високите европейски критерии. Изборът за разширяване на дейността на дружеството в България и конкретно в Бургас е надделял след продължително обсъждане и задълбочени анализи от страна на германския концерт при конкуриране с подобни зони в съседни държави.

Парцел в индустриалната зона край “Меден рудник“ възнамерява да закупи и „Старт инженеринг“ АД. Плановете му са да изгради производство за асамблиране на „Сименс“ и „Шнайдер“. Третият крупен инвеститор е „Сатурн 2“ ООД, чийто планове са разширяване производството на електрически инсталации, климатизация и заваряване.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпрос

    15 2 Отговор
    Ами сега на кой ще дава проценти като тиквата го няма?

    Коментиран от #5, #7

  • 2 asd

    15 2 Отговор
    Жалка история...
    27 Април 2021
    Ford инвестира 300 млн. долара в завода си в Румъния
    Aмepиĸaнcĸaтa ĸoмпaния нaвлeзe нa пaзapa тaм пpeз 2008 гoдинa c пpидoбивaнeтo нa 72,4% дял в Аutоmоbіlе Сrаіоvа. Oт тoгaвa нacaм Fоrd e инвecтиpaлa нaд 2 милиapдa eвpo в Kpaйoвa.

    Cлeд cдeлĸaтa в Гъpция Місrоѕоft ĸyпyвa oщe eднa ĸoмпaния нa Бaлĸaнитe.Πoдpaздeлeниeтo нa cвeтoвния гигaнт Місrоѕоft в Pyмъния oбяви, чe e пpидoбилo лoĸaлния бизнec нa финлaнcĸият coфтyepeн paзpaбoтчиĸ Моvіаl.
  • 3 юбряаа

    19 3 Отговор
    "Плановете на "Тисенкгруп" са за изграждането на иновативен център, който да отговори на най-високите европейски критерии"

    което ще рече колко - 10-20 работни места ?
  • 4 научете ми името

    7 0 Отговор
    ТисенКруп АД
  • 5 Токарев

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Въпрос":

    Може на Тома Биков, а може и на Даниел Митов или Сачевица.

    Коментиран от #10

  • 6 Реалиста

    7 2 Отговор
    Засега май няма инвеститор.Цялата информация е в бъдещо несигурно време.Какви пари и точно кой ще вкара, никой хал хабер си няма досега.Може би само Кмета знае, но и той явно тайна пази.Като не стане нищо и само чопнат земята, Кмета трябва да изяде хурката.Затвора отделно.
  • 7 Антимафия

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Въпрос":

    Отдавна са го "претърсили" ,не се притеснявйте?
    Сега трябва да клъвне , да забие куката в джуката ,
    и после , ела да видиш , как се лови Балък?
    Ще му причернее, след време , като разбере,
    кои са му" съдружниците"?
    Намерили са му:Шефове , личен състав , връзки с
    общественността , Бензиностанция,
    Доставчици , Охрана , Архитекти ,Строители ,
    лизингови компаний, банки,
    място за къща ,любовница и ако трябва и деца!
  • 8 Бели господари

    0 1 Отговор
    Аборигени Искате ли буси?
  • 9 Гошо

    3 0 Отговор
    Даже не можете да напишете правилно името на фирмата Тисен Круп освен ако не е някой китайски клоннинг!!!
  • 10 гоям кеф

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Токарев":

    На Плевнелиев