Last news in Fakti

29 Май, 2013 12:53 4 017 2

Турция: Продадени са със 62% повече жилища

  • жилища-
  • цени-
  • истанбул-
  • турция

Когато става въпрос за пазара на недвижими имоти в южната ни съседка, новините са свързани предимно с ръст на цените, повече продажби и инвестиции в нови проекти, които ще направят големите турски градове и най-вече Истанбул, още по-привлекателен град не само за туристи, но и за желаещите на живеят там.

Поредното доказателство за това, че местният пазар на имоти не се докосва до кризата е ръстът от 62% при реализираните продажби на имоти през 2012-а спрямо 2011 г. 701 621 собственици са придобили недвижимости през миваналата година, отчитат от Националния статистически институт на Турция. Най-много сделки са реализирани в Истанбул, Анкара и Измир. Средната цена, на която чужденци купуват жилища в Истанбул е между 80 000 и 100 000 EUR. Предпочитаният квартал е Буюкчекмедже, поради близостта му до плажа и цени на имоти от 100 000 EUR. Там са разположени водещи търговски марки, както и най-големият изложбен център на Турция – Туяп. От центъра до Буюкчекмедже може да се стигне за около 40 минути благодарение на нова автобусна линия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николо Макиавелски

    0 1 Отговор
    тези увеличаващи се продажби вдигат цените

    у нас няма чак такъв ръст-
    но все пак поскъпването се вижда вече,
    колкото и да не искаме да го признаем
  • 2 Сульо

    1 0 Отговор
    Поскъпване ще има когато поскъпнат заплатите на хората. Засега тенденцията продължава да е надолу - бавно, но сигурно.