Last news in Fakti

9 Октомври, 2013 18:17 4 792 0

Грандиозни проекти вдигат цената на имотите

  • истанбул-
  • инвестиции-
  • цени-
  • жилища-
  • къщи

Реализирането на качествени, общественозначими и големи по мащаб проекти в даден град, гарантират ръста на цените на недвижимите имоти в него. Но, за да се достигне до подобен момент, първо е необходима ясна държавна политика и второ редица преференции, с които да бъде привлечен действително каймакът от световни предприемачи. Към днешна дата всичко това се предлага в Истанбул. Проектите, които са реализирани през последните 10 години, тези които се строят в момента, както и бъдещите проекти, чието изграждане предстои да започне в близките две-три години, гарантират, че цените на жилищата, къщите и офисите ще вървят само нагоре.

Специалистите в областта на недвижимите имоти открояват шест мега проекта, които пряко ще се отразят на пазара:

1. Тунел „Истанбул”. Той е разположен по протежение на моста над Босфора и има за цел да облекчи трафика по него и да го освободи за лекотоварни автомобили. Това ще направи района по-екологично чист и ще повиши цената на разположените наоколо къщи.

2. Два нови сателитни града. Проектът включва изграждането на два съседни до Истанбул града с капацитет 750 000 души. Те ще се намират в екологично чисти райони. Сателитните на Истанбул градове ще бъдат свързани с него посредством третия мост над Бодфора, магистрала на север от Мраморно море и високоскоростна железопътна линия.

3. Трети мост над Босфора. Планира се да бъде пуснат в експлоатация през 2015 г. Чрез него ще се намален трафикът по другите два съществуващи моста. Проектът ще увеличи цените на жилищата и къщите в района.

4. Трето летище в Истанбул. То ще е с капацитет да обслужва 150 млн. пътници годишно. Ще отвори нови възможности авиопревозвачите да предложат най-доброто място за кацане в града. Районите около новият аеропорт вече са в полезрението на предприемачи, а цената на земята непрекъснато се повишава.

5. Подводен железопътен тунел „Мармай”. Той ще бъде открит през ноември. Намира се под Босфора и свързва европейската и азиатска част на града. Цените на имотите тук ще се повишат стремглаво като се има предвид, че интересът ще е не само от страна на местни частни лица, но и на чуждестранни предприемачи.

6 Истанбулски финансов център. Изграждането му ще повиши цените на имотите в района на Аташехир. Там ще бъдат преместени редица финансови учреждения. Това значително ще увеличи цената и наемите на намиращите се там жилища и офиси.

Реализирането на подобни мащабни проекти поставя Истанбул редом с Дубай. През последните години емирството също залага на крупните проекти. Там се намира най-големият в света комплекс с развлекателен център, най-големият парк с живи цветя, а неотдавна беше обявен и проект за строителството на най-големия канал. Всичко това води до поскъпване на имотите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА