Last news in Fakti

10 Юни, 2022 18:15 11 064 5

Старите жилища поскъпват

  • испания-
  • вторичен пазар-
  • жилища-
  • цени

Увеличението на тези имоти в Испания е 3.3%

Старите жилища поскъпват - 1

С 3.3% на годишна база (бел. Ред април 2021-април 2022 гг.) са се увеличили цените на жилищата от вторичния пазар в Испания, сочат данните на специализирания сайт Idealista. Средно квадратен метър жилищна площ се търгува срещу 1850 EUR.

Най-силно увеличение за разглеждания период се отчита в Памплона - 12,5%. На следващите две места са Толедо (с 8%) и Палма (6,7%). В някои райони на Жирона цените нарастват с 33%, а в Тарагона, Алмерия, Кадис и Сарагоса - до 24%.

В Мадрид най-голямо увеличение на цените е регистрирано в Саламанка (с 9,8% до 6472 EUR/кв.м), Ретиро (с 8,8% до 4984 EUR/кв.м). В Барселона цените в Ешампле се повишиха прилично (с 5,8%). Но в някои райони, напротив, жилищата са паднали в цената. Например в Les Corts (1,4%), Ciutat Velha (3,1%), Sant Marti (5,4%).


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МирО

    23 5 Отговор
    И после нямало блон на цените на имотите.
    Седната цена в Испния 1850 евро/кв.м = средна цена на бетоните кутийки в София.
    Дали докарахме стандарта на живот в Испания и в БГ? На дали.
    По никой икономически показтел (зплати, брутен продукт и т.н.) не сме се и доближили
    до Испания, но по средните цени на жилищата сме я стигнали.
    Изводът е много простичък : На БГ пазара в София се е раздул Голям ДИРИЖАБЪЛ и е
    въпрос на месеци да гръмне. Който се е прецакал да купи на високите цени ще пие една студена вода.
  • 2 Варна

    5 3 Отговор
    И тука в Полски Тръмбеш,Горна Оряховица,Враца и др. имотите са евтини.Но вие искате само София.Не може да нямаш пари за хляб,но само да ревеш и да искаш да живееш в София.Стига селски номера от селска тлака.
  • 3 наблюдател

    9 3 Отговор
    Силно благодаря на Милена Богданова, една от собственичките на imot.bg, за това, че през цялото време помагаше да се раздува този балон със спекулативни статии и още по-гръмки заглавия. Толкова нависоко отлетя този балон, че ми е направо жал, за всеки, който се е качил на него. ЕЦБ е подготвила иглата. Започва се...
  • 4 Гост

    4 2 Отговор
    Е то от 2010 се започва и пука ха ха ха,малки мизерници
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.