Last news in Fakti

27 Ноември, 2022 13:11 5 059 7

Държава инвестира 11 млрд. USD в строежа на 150 000 жилища

  • саудитска арабия-
  • жилища-
  • инвестиции

Те ще бъдат изградени в 11 големи града на Саудитска Арабия

Държава инвестира 11 млрд. USD в строежа на 150 000 жилища - 1
Снимка: Shutterstock

Саудитското министерство по общинските и селските въпроси и жилищното строителство подписа споразумение с Националната жилищна компания на стойност над 40 милиарда саудитски риала (10,6 млрд. USD) за развитие на инфраструктурата на 11 града в кралството.

Споразумението предвижда изграждането на над 150 000 жилищни единици с различни размери и дизайн в 11 града в Кралството. Общата площ на сградите ще бъде повече от 90 милиона квадратни метра, като около 54 милиона квадратни метра са предназначени за зелени площи и открити пространства, обществени съоръжения, пътни мрежи и обществен транспорт. Капацитетът на населението в резултат на това споразумение ще достигне 750 000 души.

Националната жилищна компания, в партньорство със строителни предприемачи, ще инвестира над 40 милиарда саудитски риала (10,6 млрд. USD) в портфолио от тези проекти за разработване на цялостна инфраструктура, предоставяне на услуги и развитие на набор от съоръжения за подобряване качеството на живот.

Компанията е водещ посредник в сектора за развитие на недвижими имоти и най-големия предприемач на крайградски и жилищни райони. Има за цел да увеличи предлагането на недвижими имоти в Кралството в рамките на жилищната програма Vision 2030 чрез увеличаване дела на собствеността на жилища от саудитски семейства до 70%.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен- _Язовец

    9 9 Отговор
    А великият Путин инвестира в специална операция в Украйна.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Брокер

    5 3 Отговор
    Нееееее ... В тези проекти няма да има комисиони за брокери ... :-( :-( :-(
  • 5 Джо Сатриани

    3 3 Отговор
    И бой борисов е инвестирал много в къща в барселона за изгората си мис бикини ! Ще ни разкажете ли и за тази инвестиция ?
  • 6 Ар Джей Макрейди

    4 0 Отговор
    Лоша новина, от 600 млн араби ще стават повече по света
  • 7 инвеститор

    2 0 Отговор
    Могат - инвестират. Натъпкаха ги с пари до козирката , какво да ги правят.