Last news in Fakti

21 Март, 2022 12:43 12 022 5

Огромно търсене на парцели в новостроящ се град (ВИДЕО)

  • неом-
  • саудитска арабия-
  • град-
  • инвестиции-
  • интерес

Неом е изключително популярен сред предприемачите проект

Огромно търсене на парцели в новостроящ се град (ВИДЕО) - 1

Новият град, който се строи в Саудитска Арабия – Неом, привлича все повече инвеститори. Това показват резултатите от проучване проведено от международната консултантска компания Knight Frank, в партньорство с YouGov.

Умният град Неом, който в момента се строи на Червено море ще получава енергия от 100% възобновяеми източници. Метрополисът е много търсен сред богатите хора. Vision 2030, представена като част от Националния план за трансформация през 2016 г., досега е доставила близо 1 трлн. USD в недвижими имоти и инфраструктурни проекти.

„Новите проекти Giga в Кралството представляват сеизмична промяна не само в мащаба на развитието на недвижимите имоти, но също така бележи раждането на това, което може да бъде появата на един от най-горещите нови пазари на недвижими имоти в света и гражданите на Саудитска Арабия са наясно с тази бързо развиваща се реалност“, казва Фейсал Дурани, ръководител на отдела за изследвания на Близкия изток в Knight Frank.

„Гигантският Неом ясно завладя въображението на саудитците в Саудитска Арабия, тъй като апетитът за пазаруване сред наемателите, собствениците на жилища и богатите надхвърля 70%. Всъщност повечето от тях дори са готови да платят над определената цена за привилегията да живеят тук или да притежават къща. Разработчиците имат реална възможност да се възползват от това нарастващо търсене и да отговорят на очакванията на потенциалните купувачи“, добави експертът.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Те затова

    10 3 Отговор
    ли у Банкя си продават УПИ тата , за да си купят с Саудитска Арабия нови парцели?
  • 2 Razraz

    22 2 Отговор
    Абе тия строят нов град в пустиня и дърпат инвестиция, а ние имаме готови градове и пак не можем
  • 3 Дано

    12 1 Отговор
    дано всички инвеститори и предприемачи се изнесат там
  • 4 Рошко

    1 0 Отговор
    Тез дето искат да си построят къща там,дали ще доживеят докато се построи и нея ли ще си вземат в гроба
  • 5 с криптокешавица ли

    1 0 Отговор
    Песок на тонове ама снимките са винаги от хубаво време и с малко пипване
    какво става с криптовалутите