Last news in Fakti

7 Август, 2013 14:15 1 393 0

Двойно повече сделки с чужденци в Турция

  • инвестиции-
  • турция-
  • жилища-
  • чужденци

Руснаците, британците и германците са чужденците, които най-много жилища купуват в Турция. Над два пъти се е увеличил броят на сделките с тях през първото полугодие на тази година в сравнение със същия период на миналата, отчитат анализаторите от компанията Property Wire.

За периода януари-юни 2013-а имоти в южната ни съседка са купили 7761 чужденци от 88 държави. Обект на сделка са били 7145 имота – 915 парцела и 6229 жилища.

Основната причина през последните две години да се наблюдава завишен интерес от страна на чужденци към имоти в Турция са опростените условия за придобиване на недвижимост в страната. Не по-маловажен фактор е, че чужденците собственици на имоти получават едногодишна виза за пребиваване в южната ни съседка.

С 31% се е увеличил обемът на чуждестранни инвестиции в сектора през миналата година в сравнение с 2011-а. През 2012-а са вложени 2.6 млрд. USD. За първите шест месеца на тази година инвестициите са 720 млн. USD. Турското правителство планира за цялата настояща година те да надвишат 3 млрд. USD.

Ръстът в броя на туристите също спомага за развитие на сектора на недвижими имоти. Противно на очакванията, протестите в страната не изплашиха чуждестранните инвеститори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА