Last news in Fakti

12 Август, 2013 09:26 3 088 0

Интерес и към турската земя

  • земя-
  • парцели-
  • турция

След като от началото на кризата интересът на чуждестранни предприемачи към покупката на къщи и апартаменти в Турция се увеличи значително, анализатори отчитат ръст и в търсенето на земя, особено след като през 2012 г. беше отменен принципа на взаимност. Интересът е предимно от инвеститори от Близкия Изток, споделят брокери от консултантската компания Spot Blue.

Много клиенти (вкл. турци) придобиват земя с цел строителството на втори дом. Съгласно местните закони площта на имота не трябва да надвишава 15%-20% от целия парцел. По изключение, в централните части на курортите, където парцелите са малки, може да се получи разрешение за строеж и върху 30%-100% от площта, в зависимост от градоустройствения план.

„Клиентите ни търсят всичко – от големи градски терени до малки парцели, подходящи за строителството на къщи. Ситуацията е такава, че няма значение дали купувачът ще построи имот върху парцела или ще го препродаде след време. И в двата случая ще е на печалба”, обяснява Джулиан Уолкър, директор на компанията Spot Blue.

Най-голям интерес има към придобиването на жилища. През 2012 г. беше отчетен 62% ръст в броя на реализираните покупко-продажби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА