Last news in Fakti

18 Декември, 2022 13:43 2 095 0

Общинските власти на мегаполис се отказват от 750 апетитни имота

  • москва-
  • русия-
  • имоти

Те се намират в сърцето на Москва

Общинските власти на мегаполис се отказват от 750 апетитни имота - 1
Снимка: Shutterstock

Почти 750 мазета, технически помещения и тавани в жилищни и нежилищни сгради в центъра на Москва могат да бъдат регистрирани като обща споделена собственост и използвани за битови нужди. Това съобщиха от пресслужбата на столичния комплекс за икономическа политика и собственост и поземлени отношения.

След като решението бъде публикувано на портала mos.ru и правата на града върху нежилищни помещения бъдат прекратени, притежателите на права могат да подадат заявление до Rosreestr за регистриране на обща споделена собственост върху тези обекти, след което могат напълно да се разпореждат с тях и да ги поддържат.

"Помещенията се намират във всички административни райони на града, с изключение на TiNAO. Повечето от тях са разположени в центъра на столицата - 748 с обща площ от малко над 114 000 кв.м. В източната част на град - 638 обекта с площ от около 61 000 кв.м, на север - 398 обекта с площ над 40 000 кв.м", каза Максим Гаман, министър на правителството на Москва, ръководител на града Property Department, цитирани от пресслужбата на комплекса.

Според Владимир Ефимов, заместник-кмет на Москва по икономическата политика и собствеността и поземлените отношения, чиито думи също са цитирани от пресслужбата, през последните 8 години градът е прехвърлил около 3500 нежилищни помещения на московчани. Живущите могат да ги регистрират като обща споделена собственост и да ги използват за битови нужди.

"От 2014 г. правителството на Москва прехвърля мазета, технически помещения и тавани в жилищни и нежилищни сгради на жители в обща споделена собственост. За 8 години градът се отказа от собствеността на 3500 такива помещения с обща площ от ​​повече от 410 000 кв. м. Московчани ще могат да ги използват като килери или работни места за портиерите", обясни Ефимов.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА