Last news in Fakti

16 Август, 2023 15:11 3 591 6

Ипотечното кредитиране и войната

  • москва-
  • русия-
  • жилища

Ръст от 29% при отпуснатите жилищни заеми в Москва

Ипотечното кредитиране и войната - 1
Снимка: Shutterstock

Броят на сделките с жилищни имоти, реализирани чрез ипотечно кредитиране в Москва през първото полугодие на тази година е с 29% повече спрямо същия период на 2022 г. За периода януари-юли са реализирани 78 000 покупки с банков заем.

„Регистриран е рекорден брой ипотечни сделки при покупка на апартаменти в новостроящи се къщи и на вторичния пазар – над 78 000. Това е почти една трета повече спрямо същия период на миналата година и с 8,5% повече от януари-юли 2021 г.“, коментира ръководителят на Службата на Росреестр в Москва Игор Майданов. Той отбеляза, че делът на онлайн ипотеките в броя на ипотечните договори за 7 месеца на 2023 г. надхвърля 67%.

През юли в Москва Росреестр регистрира 13 300 ипотечни сделки за нови сгради и вторични жилища, което е с 1,4% повече от юни 2023 г., 64,7% - юли 2022 г. и 12,2% - юли 2021 г.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ипотечното Кредитиране и Войната

    1 0 Отговор
    Хммммм...звучи като....Черните Вибръторри и Пингвините
  • 2 Хихихи..

    2 3 Отговор
    За Русия се разревали ганьовците,маратонци по приклякане и теманета.. Ако вместо Ваньо от Чирпанско бях Александър Втори,в оборите щях да ви набутам! Сървули смотани..
  • 3 В Баахмут

    1 1 Отговор
    Всичко е на примоция
  • 4 Милена Богданова

    5 0 Отговор
    Не че нещо,ама туй ми казаха да напиша.Не на фалшивите новини!
  • 5 Аз Кочо

    2 0 Отговор
    Голям смях
  • 6 Иван

    1 0 Отговор
    Милена Богданова е впрегнати да спасява падането броя на сделките. Хората не купуват, защото не виждат сигурност в банките. Цените на материалите паднаха - факт. Защо са сложили тези космически цени на апартаментите? Ние сме от друга планета и не можем да върнем две и две.