28 Август, 2013 14:42 2 232 0

Наплив от 5-звездни хотели в Турция

  • лукс-
  • хотел-
  • турция-
  • инвестиции-
  • проекти

През тази година броят на луксозните 5-звездни хотели в Турция ще достигне 413. Това е увеличение от 38 хотела за година, което е значително за сегмента, отчитат специалисти от бранша. Повечето от новите комплекси са в Истанбул и Анталия. Ръст има и при 4-звездните хотели. Техният брой за година се е увеличил от 578 на 602. Понижен е интересът към пансионите и апартхотелите.

В същото време в Турция се увеличава търсенето на парцели. Много от инвеститорите възнамеряват да строят не само жилищни сгради, но и хотели.

Ръстът в изграждането на луксозни хотели не е случаен. Докато кризата заливаше САЩ и Европа, Турция се превърна в оазис в света на недвижимите имоти. През последните 4 години цените в сектора непрестанно растат. Интересът от страна купувачи, както физически, така и крупни предприемачи, също се увеличава, както и броят на големите проекти. Очаква се Истанбул да се сдобие с трето летище. През октомври ще бъде пуснат в експлоатация и най-дълбокият тунел в света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА