Last news in Fakti

13 Март, 2023 09:21 5 186 5

И в България може да купите селски къщи и луксозни апартаменти с биткойн

  • imot.bg-
  • къщи-
  • жилища-
  • биткойн-
  • етериум

В случая става дума за два имота в област Русе и един в София

И в България може да купите селски къщи и луксозни апартаменти с биткойн - 1

Две къщи – едната в село Волово, а другата в село Копривец област Русе, могат да бъдат купени и с биткойни, сочи справка в най-големия сайт за недвижими имоти у нас imot.bg. Къщата във Волово е с офертна цена от 19 900 EUR. Тухлената постройка е с разгъната застроена площ от 80 кв.м, а дворът към нея е 1700 кв.м. Намира се в екологично чист район. Състои се от с кухненска част, две хубави спални, коридор, баня с душ, тоалетна, изба. Продава се с подменена електрическа и ВиК инсталация, както и с нови мебели.

Къщата в Копривец е с по-ниска офертна цена – 15 500 EUR, въпреки, че е с разгъната застроена площ от 100 кв.м. Дворът ѝ е обаче по-малък – 1 декар. Къщата се намира на 65 км от Русе и на 55 км от Велико Търново. Къщата се състои от хол, кухня, 3 спални, баня и огромно мазе под цялата къща. Основата и мазето на къщата са изградени от масивни камъни и дървени материали.

Търсенето на селски къщи от чужденци, които биха проявили интерес да заплатят имоти в криптовалута, е силно ограничено след март 2020 г. Няма очаквания поне през текущата година чуждестранни инвеститори да се върнат на българския пазар в сегмента селски къщи. Допреди 1 година основната причина беше пандемията, поради която не купуваха. Инфлацията през последната година пък насочи тези, които биха вложили спестяванията си в имот, той да е жилище на добра локация с възможност за лесно отдаване под наем. Към селските къщи интерес имат хора, които могат да работят дистанционно. Сред тях са и IT специалистите и може би поради това някои собственици са склонни да получат парите си от продажбата в биткойн или етериум, коментират посредници.

С биткойн или друга виртуална валута може да бъде купен и луксозен многостаен апартамент разположен в сграда, построена 2015 г. Цената на имота, чиято разгъната застроена площ е 333 кв.м и две тераси общо 107 кв.м. В цената му влизат и 2 гаража. Пентхаусът разполага с фитнес, офис, парна баня.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    6 1 Отговор
    Ще купят ,си могат да си вземат парите от Silvergate и SVB bank
  • 2 ружа

    10 0 Отговор
    може ако криптомир от нексото ви даде коините което няма как да се случи
  • 3 Вуй

    3 0 Отговор
    Да ама Криптомир не продава в Мантастико с биткойни
  • 4 Русенец

    2 0 Отговор
    През средата на Волово минава пътя Русе-Бяла (респ. Търново; респ. София).
  • 5 Русенец

    1 0 Отговор
    Така и не става ясно, каква е цената на апартамента от последния абзац.