Last news in Fakti

6 Юли, 2023 09:21 3 717 5

Продадоха за рекордна сума най-известната въртяща се къща (ВИДЕО)

  • сащ-
  • сан диего-
  • въртящ-
  • къща

Тя се намира в Сан Диего, а сделката е била за 5.3 млн. USD

Искали ли сте някога да живеете в дом, където всички стаи имат променяща се и невероятна гледка към Сан Диего? Е, сега можете. Единственият въртящ се дом в окръг Сан Диего току-що излезе на пазара за първи път и веднага намери своя нов собственик, а цената му действително може да предизвика световъртеж.

Домът, разположен в Ла Меса близо до планината Хеликс, беше продаден за 5,3 млн. USD. Разполага с четири спални, три бани и 43 слънчеви панела. На първия етаж има жилищно пространство с работна маса, стая за отдих/апартамент, който има баня и кухненски бокс, и частен парцел от 25 000 квадратни фута, който има 11 овощни дървета.

Вторият етаж от 5100 квадратни фута може да се върти в двете посоки с различна скорост, толкова пъти, колкото би искал собственика.

Въртящият се дом предлага приблизителна 200-градусова гледка от Тихия океан до центъра на Сан Диего, моста Коронадо до планината Коуелс, планината Паломар и планината Куямака.

Собственикът на парцела, който го е придобил през 2004 г., и съпругата му са тези, които са решили да построят въртяща се къща. Това е станало възможно, благодарение на механизъм, който позволява на цялата къща да се върти с две завъртания на час. Единствената поддръжка, от която се нуждае домът, е на всеки пет години да се смазват лагерите. Нищо не трябва да се променя по ВиК и електрическата инсталации, всичко е свързано със стандартни комунални връзки като всеки друг дом, с изключение на това, че те се въртят с дома.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    7 0 Отговор
    Тиквича ли го пазари тоз парцел?
  • 2 айде

    5 2 Отговор
    имотните специалисти да се изкажат колко била надценена и как под напора на имотния балон и високите лихви скоро ще и падне цената от 15000$ на квадрат на нормалните за пазара 1200$ 😂

    Коментиран от #4

  • 3 МинОвач

    3 1 Отговор
    Докато има балъци ще има и играчи , доказана народна поговорка.
  • 4 що бе Вуй

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "айде":

    Добра му е цената, на тоя уникален имот, почти като твоя също уникален четиристайнь

    Коментиран от #5

  • 5 Вуй

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "що бе Вуй":

    Ривере, това пък с тоя четристаен откъде го измисли и го повтаряш всеки ден по 5 пъти? Иначе за сривовете, фалитите и другите ти фобии ги знаем наизуст.Кажи нещо което не сме чули и спри да преписваш от сайтовете