Last news in Fakti

9 Август, 2023 14:21 3 129 0

Къде чужденците купуват най-много имоти

  • испания-
  • чужденци-
  • инвестиции-
  • градове

В Испания това са Аликанте, Малага и Балеарските острови

Къде чужденците купуват най-много имоти - 1
Снимка: Shutterstock

През 2022 г. чужденци са закупили 63 050 жилища в Испания от 717 558 регистрирани сделки, сочат данните на Министерството на транспорта, мобилността и градското развитие (Mitma). Делът на чужденците придобили имоти на испанския пазар е 8,78%.

От рейтинга, съставен от портала Idealista по данни на Mitma, се вижда, че най-популярни сред чужденците са крайбрежните провинции в Испания, където делът на сделките с нерезиденти надхвърля 20%. Лидерите по този показател са Аликанте, Малага и Балеарските острови.

Но въпреки цялата популярност на Барселона сред туристите, делът на чужденците на жилищния пазар на този град не достига дори 2%. Същото важи и за Мадрид, който е дори по-надолу в класацията от каталунската столица.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА