Last news in Fakti

7 Ноември, 2023 10:35 3 020 1

Градове с огромни задължения към строителни компании

  • китай-
  • строителни компании-
  • местна власт-
  • задължения

Дълговете се натрупаха, след като строителните компании миналата година поискаха от китайските власти да им платят, за да облекчат ликвидната криза

Градове с огромни задължения към строителни компании - 1
Снимка: Shutterstock

Местната администрация на някои китайски градове дължат на строителни компании между 137 млн. USD и 250 млн. USD, съобщиха местни медии. Натискът върху властите да изплатят дълга нараства, пише аг. Bloomberg.

Неплатените сметки към компаниите за имоти включват данъчни облекчения и обещани връщания на комисионни при продажба на земя, съобщи Economic Observer, цитирайки неназовани управители на строителни компании.

Дълговете се натрупаха, след като строителните компании миналата година поискаха от местните власти да им платят, за да облекчат ликвидната криза и да гарантират завършването на жилищните проекти.

Пекин оказва натиск върху местните правителства да оправят сметките си като част от усилията за укрепване на разклатеното доверие в частния сектор. Службата за икономическо планиране на страната обеща да накаже местните компании, които не плащат на компании или несправедливо нанасят щети на частни фирми по други начини.

Спадът на пазара на недвижими имоти в Китай е от 2 години и няма признаци за край. Нарастват страховете, че жилищната криза се разпространява към държавните компании и финансовия сектор.

Финансите на местните власти бяха подложени на натиск, след като приходите от продажба на земя, техният основен източник на доходи, спаднаха рязко. Това ограничава способността им да харчат пари и да поддържат икономически растеж.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    3 1 Отговор
    Ще гръмне балона ..