Last news in Fakti

28 Април, 2014 11:37 2 321 0

С 57% се увеличиха инвестициите в Дубай

  • дубай-
  • жилища-
  • инвестиции

9.53 млрд. USD са инвестирани през първото тримесечие на тази година в Дубай. Това е с 57% повече в сравнение със същия период на миналата година, сочат данните на Агенцията по вписвания в Дубай.

Общо 13 279 са сделките с недвижими имоти за периода януари-март 2014 г., или с 81% спрямо същия период на година по-рано. Най-много в недвижимости са инвестирали жителите на Дубай – 1.9 млрд. USD. На второ място са индийците, които са купили къщи и жилища в Обединените арабски емирства на стойност 1.6 млрд. USD. Трети са британците, похарчили 817 млн. USD, следвани от пакистанците – 545 млн. USD. Също така има купувачи от Саудитска Арабия, Катар и Ливан. Най-малко са вложили иракчаните и йорданците, съответно 153 млн. USD и 149 млн. USD.

„Впечатляващите икономически перспективи на Дубай са причина за високия ръст на сделките и на чуждестранните инвестиции в емирството, както и зрелостта на инвестиционната среда, отличната инфраструктура и прозрачното законодателство”, обяснява Султан Бути Бин Мейрен, изпълнителен директор на Агенцията по вписвания в Дубай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА