Last news in Fakti

16 Октомври, 2014 08:44 14 134 22

Удареният от Марешки ще го съди

  • веселин марешки-
  • ударен-
  • съди
Удареният от Марешки ще го съди - 1
Снимка: Нова телевизия

Общинският съветник във Варна Костадин Костадинов ще съди аптечния бос Веселин Марешки, който го удари с кроше в окото.

Както Факти.бг вече писа инцидентът стана вчера при опит да бъде решен проблем с тока в местно заведение.

В сагата, продължила няколко дни, са замесени собствениците на пицарията, енергото, полицията и други граждани. Пред TV7 Костадинов обясни, че бил извикан от собствениците на заведението. Там се натъкнал на Марешки, който започнал да го снима с телефона. Преди това бях разбрал, че се е държал арогантно и с другите хора и че ги е снимал, затова извадих моя телефон и понечих и аз да снимам. Секунди по-късно усетих удара, разказа Костадинов. Той обясни, че свидетели на инцидента са били над 20 души, включително и двама полицаи.

След удара двамата са били отведени във Второ РПУ за снемане на показания. Там в подкрепа на Костадин Костадинов се събраха близо 50 души.

Веселин Марешки беше задържан за 24 часа, а общинския съветник е категоричен, че ще си търси правата в съда.

Сега е интересно как ще реагира държавата – ще бъде ли осъден човекът с парите, или – не, заяви Костадинов.

Пред Нова телевизия собственикът на пицарията съобщи, че аптекарският бос е поискал наема да се плаща на него, защото притежавал част от помещението. Собственикът отказва, защото има договор за наем с фирма. В отговор Марешки спира тока на заведението.

„Когато казахме на г-н Марешки да представи документи за това нещо, той каза – „аз документи на вас няма да ви представям. Аз съм човекът, както много добре знаете, мен всички ме познават, полицаите, като ме видят, се пръскат, няма никакъв проблем”, обяснява Стефан Соколов, който е съдружник в пицарията.  По негови думи, макар и Марешки да няма  нотариални права, той спрял тока с фалшиви документи.

Според запознати имотният спор е между бивши съпрузи, които от години водят дела за помещението. Собственикът на пицарията има договор за наем с мъжа, а Веселин Марешки е взел страната на екссъпругата. Така съдържателят на оборотното заведение се оказва между двама съперници.

„Получих обаждане от г-н Марешки да се видим. Държа се арогантно, заплашва ме, заканва се. Ако не станело, както искал, щял да направи всичко възможно заведението да не работи. Той иска да плащам наема на него, като каза, че неговите адвокати щели да се погрижат за всичко да е наред и никой да не може да ме закача“, обясни собственикът на пицарията Асен Миланов.

Арестуваният снощи във Варна Веселин Марешки е бил настанен в болница, след като през нощта се е оплакал на дежурния полицейски екип му е прилошало. Това съобщи адвокатът му Милен Ралчев.

В същото време битият снощи от Марешки общинският съветник от Варна Костадин Костадинов, също е бил приет в болница, но този път заради "замайване", получено вследствие на удара, който му е бил нанесен. Според неофициална информация той ще трябва да остане в болница поне три дни, до подобряване на състоянието му.


 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 3 Отговор
    Костадинчо заслужава повече от един удар, направо си е за бой!

    Коментиран от #2, #7

  • 2 stenly

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Така си е...
  • 3 Klozet Fekalov

    2 2 Отговор
    хахахах КОЕ си е ТАКА веееее ....може и да сте прочели статията ама,това,което четете минава ли ми през главата изобщо ,........само човек като му види мутренската физиономия на тая ,се сеща за какъв става въпрос.....
  • 4 Vasik Atanasova

    5 1 Отговор
    ЩЕ МУ ВЗЕМАТ НЯКОЙ ЛЕВ
    ЩЕ СИ ПЛАТИ И ТОВА Е
    АМА БИТИЯ СИ Е БИТ
  • 5 адв

    2 1 Отговор
    Бой и е*ане не се връщат.
  • 6 Грую

    5 1 Отговор
    Отложиха мача между Кубрат Пулев и Кличко и вече се появиха мераклии да им вземат главната роля. Това е причината
  • 7 любител

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Казваш, че Марешки е невинен така ли?
  • 8 Симеон Тасев

    0 2 Отговор
  • 9 Вермахт

    2 1 Отговор
    Вие на един шамар бой ли казвате бе ,а относно Марешки отдавна трябваше да е в затвора за много дълго време
  • 10 Онзи

    2 0 Отговор
    Толкова ли няма кой да тегли един як бой на Магарешки, за да се види колко държи на бой? Намерил да се прави на див на някакъв съветник с костюмче...
    Дано го видим в затвора как ще раздава шамари... :))))
  • 11 Shmeker

    1 1 Отговор
    Какви са тия документи дето не иска да ги показва? Много странна история, ще видим какво ще излезе- дали са фалшиви, кой има правата за наем и т.н. Може да излезе, че наемът трябва да се поделя между двете страни
  • 12 някой

    4 0 Отговор
    От статията не се разбира на кого му е прилошало? На полицейския екип ли, на Марешки ли?

    "Арестуваният снощи във Варна Веселин Марешки е бил настанен в болница, след като през нощта се е оплакал на дежурния полицейски екип му е прилошало."
  • 13 Пламен Бакърджиев

    2 0 Отговор
    Когато правосъдието отсъства, това са резултатите. Не мислете, че ще има наказание. Как всички изведнъж се разболяват. Нали неговите аптеки продават ваксини за грип. Защо не се е имонизирал? До сега не е боледувал.
  • 14 Autohouse Randm

    0 0 Отговор
    Mareshki izvednaj se pochuvstval zle.dran dran.
  • 15 спецназ

    1 0 Отговор
    Какъв е този варненски безформен лебед. Който го види на улицата да му изкарти забите. Смачкайте този мекушав от премятаници и колена!!!

    Коментиран от #16

  • 16 Autohouse Randm

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "спецназ":

  • 17 niki

    1 1 Отговор
    Абе ,я се замислете малко,Марешки участва в спора като обикновен гражданин,а Костадинчо като ,,общински сьветник,,!!!!!! Марешки не е стока ,ама оня -общинарчето отива с 20-ина души агитка.Мислете що за стока са и двамата ,,фотографи,,преди да изпадате в краиности
  • 18 donbaro75

    1 0 Отговор
    Марешки е болен от мания за величие всички с пари са неизлечимо болни
  • 19 Lyd1q

    0 0 Отговор
    И туй както казва тоз на клипа го има само у БЪЛГАРИЯ ........някаде навън тоз аптекар заедно с аптеките щеше да реве...
  • 20 btv

    0 0 Отговор
    Сега че Марешки е марионетка и че парите не са негови е ясно на всички- той и затова е комплексиран и се прави на дръж ми шапката.....
    По принцип на документи сградата не е негова , обаче де факто е негова и той я е строил .... и затова се прави на бабаит....
    А това че хората са потърсили подкрепа от общински съветник е нормално според мен щом нито полицията нито енергото са се намесили при появата на марешки.
    Тука въпросът е Марешки над закона ли е и защо полицията не е въвела енергото в имота за да си свършат работата след като Марешки е спрялтока с фалшиво пълномощно !

    Енергото като са разбрализа фалшивите документи и са отишли да пуснат тока , но са били възпрепятсвани от Марешки. Полицията е тази, която трябва да осигури в този случай достъп до таблото било с ключове или принудително . но това не се е случило което е прецедент.....

    На кого да се оплачат хората като полицията в случая не прави нищо и още повече какво общо има наемателя с проблемите на каращите се съпрузи !!!

    Реално Марешки се е опитал да рекетира наемателя ....и той да прибира наема ......защо не е арестуван за това да отговори Прокурора....
  • 21 като гост

    0 0 Отговор
    При нашата безпристрастна и неподкупна съдебна система това е все едно да пикае срещу вятъра.
  • 22 Мони НСА

    0 0 Отговор
    Марешки е самозабравил се новобогаташ.